ארגון גישה

(הדופק הבטחוני)
מחסום ארז

ארגון גישה: יש לפתוח לאלתר את הדרך למעבר ארז. יום ה', 30 במארס 2017: ארגון גישה מגנה בחריפות את המגבלות שמטיל השלטון בעזה בנוסף על משטר האישורים הישראלי. כמו כן קורא הארגון לבטל את האיסור על יציאת דייגים לים.

(הדופק הבטחוני)
צילום: מחסום ארז

ישראל מגבירה את הלחץ על תושבי רצועת עזה: שפל במספר היציאות דרך מעבר ארז בחודש פברואר; קיצוץ מסיבי במספר המחזיקים בהיתרי סוחר בפברואר צנח מספר היציאות מעזה לישראל ב-40 אחוזים לעומת הממוצע החודשי ב-2016. מספר יציאות של סוחרים נפל ב-60 אחוזים בהשוואה לפברואר אשתקד. ישראל הטילה "מניעה ביטחוניות" על שני-שליש מסוחרי עזה המחזיקים בהיתרי יציאה.

(זכויות האדם)
צילום: אילוסטרציה

על פי סקר שהוזמן על ידי ארגון גישה רוב הישראלים (57%) מעדיף מתן הקלות לאוכלוסייה האזרחית על פני הידוק הסגר על עזה. "ארגון גישה" – מרכז לשמירה על הזכות לנוע – הינו ארגון זכויות אדם ישראלי שנוסד בשנת 2005 ומטרתו היא הגנה על הזכות לחופש תנועה של פלסטינים, במיוחד תושבי רצועת עזה, המעוגנת במשפט הבינלאומי ובמשפט הישראלי.10 שנים לאחר הטלת הסגר על רצועת עזה, סקר דעת קהל חדש:

(הדופק הבטחוני)
צילום מתוך עמוד הפייסבוק של יואל קלמס.

בלא התראה מוקדמת ובאופן יוצא דופן, הודיעה ישראל אתמול לוועדה האזרחית הפלסטינית שמעבר ארז לתנועה של אנשים לא ייפתח עוד השבוע, אלא למקרים הומניטריים מיוחדים, עובדים של ארגונים בינלאומיים ונוצרים תושבי עזה. הפעם הקודמת שבה נסגר מעבר ארז בפורים הייתה לפני חמש שנים. מעבר כרם שלום לסחורות פועל כרגיל. בנוסף, סגר הוטל על כלל השטח הפלסטיני ורבבות פועלים מהגדה לא מורשים לצאת עוד השבוע לעבוד בישראל. "מעבר ארז חיוני לתקינות חייהם של למעלה מ-1.8 מיליון תושבי הרצועה והנימוקים לסגירתו תמוהים ובלתי מוצדקים. צורת ההודעה, ברגע האחרון, עוד מחמירה את השלכות ההחלטה", אומרים בארגון גישה – מרכז לשמירה על הזכות לנוע