תבשיל אפונה עם ביצים, תבשיל נהדר מהמטבח המרוקאי. תבשיל קל ביותר בהכנתו וטעים בצורה יוצאת מהכלל, הנאה מובטחת

כלים

מרכיבים:

800 גרם אפונה קפואה

2 כוסות מים חמים

כפית גדושה שום כתוש

כפית מרק עוף (אפשר קוביית קנור בטעם מרק עוף)

חצי כפית פלפל שחור

כפית מלח שטוחה

חצי כפית כרכום

חצי כפית פפריקה אדומה

3-5 כפות שמן

3-4 ביצים(לפי בחירה)

הוראות הכנה:

לסיר לא גבוה ורחב, יוצקים את המים החמים מוסיפים את השום, מרק עוף, פלפל שחור , מלח, כרכום,פפריקה והשמן ומערבבים, שופכים לתוך הבלילה את האפונה ומערבבים היטב, מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומנמיכים את האש.

מבשלים כ - 20 דקות, יוצרים "גומה" בתבשיל ומניחים בתוכה ביצה וכן הלאה , מכסים את הסיר וממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד 10 דק'. התבשיל מוכן כאשר אין כמעט מים אלא רק שמן.

בתאבון!