מרכיבים:
800 גרם אפונה קפואה
2 כוסות מים חמים
כפית גדושה שום כתוש
כפית מרק עוף (אפשר קוביית קנור בטעם מרק עוף)
חצי כפית פלפל שחור
כפית מלח שטוחה
חצי כפית כרכום
חצי כפית פפריקה אדומה
3-5 כפות שמן
3-4 ביצים(לפי בחירה)
הוראות הכנה:
לסיר לא גבוה ורחב, יוצקים את המים החמים מוסיפים את השום, מרק עוף, פלפל שחור , מלח, כרכום,פפריקה והשמן ומערבבים, שופכים לתוך הבלילה את האפונה ומערבבים היטב, מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומנמיכים את האש.
מבשלים כ - 20 דקות, יוצרים "גומה" בתבשיל ומניחים בתוכה ביצה וכן הלאה , מכסים את הסיר וממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד 10 דק'. התבשיל מוכן כאשר אין כמעט מים אלא רק שמן.
בתאבון!