כלים

השימוש במדיח כלים מונע מריבות לא מעטות וחוסך עבור המשתמש מאמצים, זמן, ואפילו מים. תדירות השימוש במדיחי כלים גוברת משנה לשנה וברוב הבתים ניתן למצוא כיום מדיחי כלים. כאשר בוחרים מדיח כלים חשוב להקפיד על מספר דגשים שיסייעו לבחור ולהתאים מדיח כלים איכותי שינקה בצורה הטובה ביותר את הכלים, ישפר במידה ניכרת את איכות החיים של בני הבית או המשרד, יחסוך במים ויעניק פתרון מועיל ואיכותי

צריכת חשמל- כמו במכשירי חשמל נוספים, נמדדים מדיחי הכלים על פי יעילותם בתקן של האיחוד האירופאי. על מדיחי הכלים ניתן לאתר תווית בה מופיעות האותיות A-G כאשר סימון האות Aעבור רמת החיסכון הגבוהה ביותר, ועד לסימון G עבור רמת החיסכון הנמוכה ביותר.

חשוב לשים לב שבמדיחי הכלים ישנן שלוש פעולות הנמדדות באמצעות סקאלה זו: חסכון בחשמל, תוצאות ייבוש ותוצאות הניקוי. לכן, מדיח הכלים אשר זכה לציון AAA הינו המדיח המומלץ ביותר וראוי לתת לו עדיפות קנייה במטרה לחסוך כסף ואנרגיה בטווח הארוך.

חיסכון במים- מדיחי כלים ישנים צורכים כמויות גדולות של מים, אך לעומתם מדיחי כלים מודרניים מתאפיינים בחסכון משמעותי במים וצורכים כמות נמוכה יותר משטיפת כלים ידנית עם ברז פתוח.

מעבר לכך, העובדה כי המים במדיח מגיעים לטמפרטורות גבוהות יותר ממים בשטיפה ידנית מאפשרת פירוק מהיר יותר של שאריות המזון, ניקוי יסודי וחיטוי הכלים מחיידקים.

עוצמת רעש- בשל מיקומו המרכזי של המדיח במטבח רצוי שהוא יהיה שקט. רוב מדיחי הכלים נעים בטווח של 40-60 דציבלים כאשר מדיחי כלים המפיקים רעש של 40 דציבלים נחשבים לשקטים ומדיחי כלים המפיקים רעש של 60 דציבלים הם בין מדיחי הכלים הרועשים ביותר.

תוכניות הפעלה של מדיח הכלים -בכל מדיחי הכלים ניתן למצוא את תוכניות ההפעלה הסטנדרטיות וביניהן:

תוכנית עדינה- מיועדת לכלים עדינים (כוסות יין, גביעים מקריסטל, כלים העשויים מפורצלן וכו'...).

תוכנית קדם הדחה - תוכנית הפעלה שלא מנקה את הכלים ביסודיות אך מכינה את הכלים להדחה בשלב מאוחר יותר ( ניקוי שטחי שמטרתו למנוע מהלכלוך להתקשות על הכלים).

תוכנית חצי כמות: תוכנית המשתמשת בחצי מכמות המים וצורכת פחות חשמל. הניקוי הוא של אחת הסלסילות בלבד לכן התוכנית מיועדת לכמות קטנה של כלים.

תוכנית מואצת (כבדה) - תוכנית המיועדת לניקוי של כלים מלוכלכים במיוחד.

בטיחות - מנגנון של נעילת הדלת הינו מרכיב בטיחותי וחובה לוודא שיהיה במדיח אותו תרצו לרכוש.

אחריות – חשוב לוודא אחריות על מוצרי חשמל בכלל ועל מדיחי כלים בפרט (לפחות למשך שנה).

מנגנון למניעת הצפה: חשוב להקפיד לרכוש מדיחי כלים שיש בהם מנגנון למניעת הצפה במקרה תקלה.

סידור פנימי- העיצוב הפנימי של המדיח חשוב לא פחות מעיצובו החיצוני. מעבר לכמות מערכות הכלים הנכנסות למדיח חשוב לבדוק האם קיימת אפשרות לשנות את גובה הסלסילות. אפשרות זו חשובה מכיוון שבמידה וניתן לשנות את גובה הסלסילות נוכל להכניס לתוכו כלים שאינם בהכרח בגודל הסטנדרטי וכך נוכל לנצל את חלל המדיח בצורה היעילה ביותר.

נורית ביקורת- העדיפו מכשיר בעל נורית ביקורת לסימון כמות המלח במדיח. תפקיד המלח לרכך את המים ולתרום להברקת הכלים, נורית ביקורת תחסוך את הצורך לבדוק את כמות המלח.

עדיפות לציפוי נירוסטה- ודאו שהציפוי הפנימי של המדיח עשוי מנירוסטה, המונעת הצטברות חלודה, לעומת ציפוי מתכת דמוי נירוסטה הנוטה לצבור חלודה.

גוף חימום נסתר- מומלץ לבחור במדיח בעל גוף חימום נסתר ולא חיצוני. מגע בגוף חימום חיצוני עלול לגרום לכוויות או להזיק לכלים הרגישים לחום.

הכותב הוא גיא תמיר, משנה למנכ"ל קבוצת ריינוס, המייבאת ומשווקת בישראל את המותג Ly Vent