מתכון לבטטות ועדשים כתומות
רכיבים לכמות קטנה של קציצות:
1 בטטה גדולה אפויה
1 כוס עדשים כתומות מבושלות ומסוננות
1/3 כוס קמח חומוס
מלח, פלפל
1/2 כפית שטוחה פפריקה
1/3 כפית שטוחה קארי הודי (אפשר בלי, ולתבל בסגנון אחר, זה התיבול המקובל בנפאל).
למעוך את הבטטה, להוסיף עדשים מבושלות מסוננות, להוסיף קמח חומוס ותבלינים. ליצור עיסה טובה, להכין קציצות חמודות.
להניח בתבנית עם שמן רגיל או שמן קוקוס, ולמרוח מעט שמן גם מעל הקציצות.
לאפות כחצי שעה, עד שהקציצות זהובות ויציבות יחסית.
לקרר מעט, כדי שתתייצבנה עוד.
מומלץ להגיש עם סלט כרוב וגזר