מותג מזון הבריאות "אביב ירוק" משיק סודה לשתייה, 100% טהורה, ללא אלומיניום או חומרים מונעי התגיישות. הסודה לשתייה מיוצרת בתאגיד הבין-לאומי "סולווה" ((SOLVAY, שמייסדה, הכימאי ארנסט סולווה, פיתח תהליך תעשייתי יעיל להפקת סודה לשתייה בשנת 1864. כשלושת רבעי מכמות הסודה לשתייה בעולם מופקת ב"תהליך סולווה", שהפך לתהליך התעשייתי העיקרי בתחום. התאגיד עצמו ממשיך לייצר סודה לשתייה עד היום, כבר 154 שנים.

כלים
סודה לשתייה ללא אלומיניום (צילום: לירן אגסי)
סודה לשתייה ללא אלומיניום (צילום: לירן אגסי)

הסודה לשתייה של "סולווה" נושאת תקן ISO 22000 לניהול מערכות בטיחות מזון. בנוסף להצהרת היצרן שהמוצר נקי לחלוטין מאלומיניום, המוצר נבדק גם במעבדת בקטוכם בארץ. תוצאות הבדיקה מראות שהוא נקי מאלומיניום ושהוא יכול להתאים לנמנעים מגלוטן, שכן הוא נקי גם מתוספות עמילניות שונות.

סודה לשתייה (סודיום ביקרבונט (היא סוג של מלח נפוץ, המוכר לכולנו כאבקה גבישית לבנה ודקה המשמשת לאפייה ולבישול.

באפייה, משמשת הסודה לשתייה כחומר מתפיח. מאחר שהיא מתחילה לפעול מיד כשהיא באה במגע עם חומר חומצי כלשהו (דבש, שוקולד, קקאו, יוגורט, שמנת רגילה, מיצי פירות ועוד), יש להוסיפה לבצק סמוך ככל האפשר לזמן האפייה. השימוש בסודה לשתייה להתפחה החל כנראה כבר אצל האינדיאנים בצפון אמריקה, אשר נהגו להוסיף לבצק אפר עצים מהמדורה (מכיל אשלגן ביקרבונט), והחומצה הושגה באמצעות שימוש בחלב חמוץ, למשל.

בבישול, משמשת הסודה לשתייה לנטרול חומציות, כמו למשל של עגבניות ברוטב על בסיס עגבניות, או של חומציות הדבש בעוגת דבש. הסודה גם משמשת לריכוך בשר ולקיצור זמן הבישול של קטניות יבשות, כמו גם לריכוכן ולהפחתה של תופעות הלוואי שלהן. באריזות מזון מסומנת הסודה לשתייה בסימן 500E.

בנוסף לכל אלו, משמשת הסודה לשתייה גם כחומר ניקוי, ובכך היא מקטינה את הצורך בשימוש בחומרים מזיקים. אפשר להשתמש בה לניקוי כלי מטבח, כלים סניטריים וכתמים על מגוון סוגי משטחים, לנטרול ריחות רעים, להברקת כלי כסף ועוד.

המוצר כשר בהשגחת הרבנות הראשית נחל שורק.

מחיר: כ-16 ש"ח לאריזה במשקל 200 גרם.

להשיג בחנויות הטבע המובחרות.