הקינואה רויאל של תבואות מגיעה מבוליביה שבדרום אמריקה, והיא מתאפיינת בגרגירים עגולים וגדולים יחסית וללא מרירות. כמו כן, היא גדלה בתנאים אורגניים, ללא שימוש בחומרי הדברה ובכימיקלים המזיקים לבריאות.
הקינואה נחשבה כמקור מזון עיקרי בדרום אמריקה כבר לפני כ-6000 שנה. בני האינקה ראו בה צמח קדוש ובשל סגולותיה הבריאותיות כינו אותה "אם הדגן". לקינואה ערך תזונתי רב: היא עשירה בחלבון איכותי, ויטמינים B ו-E, סיבים תזונתיים ומינרלים חיוניים כמו ברזל, סידן, מגנזיום ואבץ. הקינואה אינה מכילה גלוטן.
"תבואות" משווקת 3 זנים של קינואה אורגנית: לבנה, אדומה ושחורה – אשר לכל אחד מהם יתרונות בריאותיים ייחודיים. וגם "קינואה טריו אורגנית" המשלבת את 3 הזנים ומאפשרת להכין מנות צבעוניות במיוחד.
3 זני הקינואה מתאימים להכנת מגוון מאכלים ובהם: סלטים, קציצות, ממולאים, פשטידות, תוספת לבשר, עוף ודגים ואף קינוחים.
הקינואה משמשת כבסיס להכנת למגוון סוגי סלטים. אפשר לשלבה עם ירקות מסוגים שונים, פירות טריים או מיובשים, מיני אגוזים ושקדים, גבינות (כגון חלומי, פטה), חזה עוף צלוי ועוד.
למוצרי "תבואות" כשרות בד"צ בעלז, וכשרות רבנות מטה יהודה.
מחיר: קינואה רויאל אורגנית – 17.90 ₪ לאריזה של 500 גרם.
להשיג ברשתות השיווק, חנויות טבע ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ.
הצעות למתכונים:
סלט קינואה בסגנון טאבולה
מצרכים
2 כוסות מוכנות של קינואה רויאל אורגנית של תבואות 3 עגבניות חתוכות לקוביות
2 גבעולי בצל ירוק קצוץ גס
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
2 כפות נענע טריה קצוצה
לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס מיץ לימון
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
מערבבים בקערה את הקינואה המבושלת עם כל הירקות הקצוציםבקערה קטנה מערבבים את הרוטב - שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפלשופכים את הרוטב על הסלט ומערבבים
סלט קינואה עם גזר
מצרכים
1 כוס קינואה רויאל אורגנית של "תבואות", שטופה היטב ומסוננת
1 + 1/2 כוסות מים
1/4-1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל לבן
לרוטב:
1/3 כוס חומץ
1/2 כוס שמן זית
3 כפות סוכר חום
3-2 שיני שום כתושות
4-3 גזרים מגוררים גס
1 ס"מ ג'ינג'ר טרי מגורר
תוספת: 1/2 כוס שבבי שקדים וצנוברים, קלויים במחבת חמה עד להשחמה קלה
אופן ההכנה
1. שמים בסיר קינואה, מים ומלח ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות (אם רוצים שהקינואה תהיה רכה יותר, אפשר להמשיך לבשל עוד 5-3 דקות. מאחר שמדובר בסלט, כדאי שהגרגירים לא יהיו רכים מדי)
מכבים את האש ומשהים 15 דקות. מסירים את המכסה ומערבבים מעט עם מזלג. מצננים ומעבירים לקערה מתאימה מערבבים את חומרי הרוטב והגזר. משהים למספר דקות ומוסיפים לקינואה הקרה לפני ההגשה – מוסיפים את השקדים והצנוברים
סלט קינואה עם חמוציות, סילאן ושקדים
מצרכים
1 כוס קינואה אדומה אורגנית של "תבואות" מבושלת לפי המתכון הבסיסי
2 יחידות בצל ירוק חתוך
2 כפות שמן זית
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
1 כפית סילאן
1/2 כוס חמוציות מיובשות של "תבואות"
1/2 כוס שקדים קצוצים
מיץ מחצי לימון
1 כף חומץ בלסמי
מלח ופלפל
אופן ההכנה
מבשלים את הקינואה לפי המתכון הבסיסי (1 כוס קינואה על 2 כוסות מים, 20 דקות עד לריכוך), מצנניםמשרים את החמוציות כשעה במשרה של לימון, חומץ בלסמי ושמן זיתמוסיפים לקינואה את החמוציות כולל המשרה, פלפל אדום, סילאן ושקדים קצוצים, ומערבבים. מוסיפים מלח ופלפל ומגישים
-