לכבוד הקיץ, מגישה הילה יבניאלי-בוכריס, מומחית האפייה של 'הטחנות הגדולות של א"י' מתכון נפלא להכנת עוגת סולת ושזיפים:

כלים
עוגת סולת ושזיפים  (צילום - מנחם גרייבסקי)
עוגת סולת ושזיפים (צילום - מנחם גרייבסקי)

חומרים

140 גרם (1 כוס) קמח חיטה לבן בהיר ללא צורך בניפוי מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

½ כוס + 2 כפות סולת חיטה מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

½ 1 כפיות אבקת אפייה קורט מלח 200 גרם חמאה רכה

150 גרם (3/4 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

4 חלמונים

2 ביצים שלמות

1 כפית גרידת לימון

1 כפית תמצית וניל איכותית

4 שזיפים, חתוכים ומגולענים

2 כפות דחוסות סוכר חום

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.

משמנים ומקמחים קלות תבנית בקוטר 20 ס"מ. מניחים בצד.

בקערה קטנה מערבבים קמח, סולת, אבקת אפייה ומלח. מניחים בצד.

בקערת מיקסר, עם וו גיטרה, מערבבים כ-5 דקות חמאה וסוכר עד לקבלת צבע צהוב בהיר ומרקם קרמי. מנקים היטב את צדי המיקסר בעזרת לקקן. מוסיפים את החלמונים, אחד אחד, דואגים לערבב היטב לפני שמוסיפים את החלמון הבא. מנקים שוב את צדי הקערה בלקקן וממשיכים להוסיף את הביצים, אחת אחת, מערבבים היטב לאחר כל ביצה.

מוסיפים את גרידת הלימון ואת תמצית הווניל.

מוסיפים את החומרים היבשים לתערובת ומערבבים עד לאיחוד (חשוב לא לערבב יתר על המידה כדי שהעוגה לא תצא נמוכה ודחוסה).

יוצקים את התערובת לתבנית המוכנה. מניחים את השזיפים על הבלילה, הקליפה כלפי מטה, במרחקים שווים. מפזרים סוכר חום מעל השזיפים והבלילה.

אופים כ-45 דקות בתנור שחומם מראש, עד שהעוגה זהובה למעלה וקיסם שמוכנס במרכז העוגה יוצא יבש.

מוציאים מהתנור, מקררים כ-10 דקות בתבנית ואז מוציאים (רצוי להשתמש בתבנית קפיצית).

אפשר לחמם מעט ולהגיש עם כדור גלידה וניל או בטמפרטורת החדר עם אבקת סוכר מעל.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS