מהמחקר עולה כי מרבית המכורים לסמים ולאלכוהול מגיעים ממעמד חברתי-כלכלי נמוך. חוקרת מרכז המחקר שערכה את הדו"ח, רננה גוטרייך, אמרה כי "במסמך ביקשנו לעשות שני דברים – אחד לנסות לאמוד את ההיקף והדבר השני הוא ללמוד על תוכניות ייעודיות לאוכלוסייה זו. באופן כללי עולה כי רוב המכורים לסמים ואלכוהול הם ממעמד חברתי-כלכלי נמוך, זאת מההערכה והתרשמות של אנשי המקצוע".
גוטרייך הציגה את הנתונים לפיהם נרשמו ב-2016 כ-20 אלף מכורים לסמים ואלכוהול, מהם כ-60% מכורים לסמים. באופן כללי נרשמה ירידה בכמות המכורים הרשומים מאז 2010. בנושא ההשכלה הוצגו נתונים חד משמעיים של קשר בין התמכרות להשכלה – כ-40% מהמכורים הם בעלי עד עשר שנות לימוד ו-37% נוספים בעלי עד 12 שנות לימוד. שליש מהמכורים חסרי תעסוקה.
יו"ר הוועדה ח"כ תמר זנדברג אמרה בדיון כי "צללנו היום לתחום שלא נעים לעסוק בו ולא הרבה רוצים לעשות את זה. אנשים מכורים הם האוכלוסייה הכי שקופה. פה בכנסת עוסקים בהרבה היבטים של עוני ורווחה ואפילו פה כמעט ולא מגיעים לאוכלוסייה הזו. עלו פה כמה סוגיות מהמידע והנתונים ומאפייני העוני של אוכלוסיית המכורים וגילינו כמה אינדיקציות שהן שיעור לכולנו על מי אנחנו מסתכלים ובאיזו אוכלוסייה מטפלים".