היצירה נכתבה ובוצעה לראשונה ב-2012 על ידי תזמורת הבארוק ירושלים וזכתה להצלחה עצומה מצד הקהל הרב שנהר לקונצרטים והן מצד המבקרים ששיבחו את היצירה בכלי התקשורת. מאז בוצעה היצירה מספר פעמים בשוויץ (ג'נבה, סנט גלן, ביניגן, ובאזל) הקלטתה של היצירה בלייבל "פאן קלאסיקס" זכה להצלחה רבה וביקורות מצויינות, בין השאר במגזין "טוקטה" המפורסם שם נכתב: "דוגמא מיוחדת של מוסיקה עתיקה... הישג ענק...היצירה כתובה עם עצמת שכנוע רבה ".
בשל ביקוש הקהל תבוצע היצירה שוב בישראל. לרגל ביצוע היצירה יגיעו לישראל האנסמבל הקולי "נביאי הקווינטה" ואיתם נגן הקיטרונה אורי הרמלין ונגנית הלירונה אליזבט רמזי, אלו יחברו לתזמורת הבארוק ירושלים בהובלה של נעם שוס. על הביצוע ינצח מלחין היצירה והזמר עילם רותם.
ביצירתו "יוסף ואחיו" מפגין המלחין עילם רותם שליטה מעוררת השתאות בשפתה של האופרה האיטלקית המוקדמת, לצד המקוריות והדמיון העשיר. טקסט היצירה הלקוח מספר בראשית מתבסס על סיפורו של יוסף - אחד הסיפורים המרגשים ביותר בתנ"ך. שילובה של השפה העברית התנ"כית עם עולם הצלילים, שכמו נולד כאן מחדש, 400 שנה אחרי מונטוורדי או קבליירי, יוצר חוויה מוסיקלית נפלאה, מרגשת וייחודית ועם זאת עכשווית.
ההרכב הקולי נביאי הקווינטה הוקם על ידי עילם רותם, וכיום פועל בעיר באזל שבשוויץ, שם השתלמו חבריו במוזיקה עתיקה בבית הספר Schola Cantorum Basiliensus.
נביאי הקווינטה מתמקדים ברפרטואר מהמאה ה-16 וראשית המאה ה-17, וחותרים לבצע אותו ברוב הבעה וחיוניות עבור קהל בן זמננו. בשנת 2011 זכו נביאי הקווינטה בתחרות להרכבים בתחום המוזיקה עתיקה שהתקיימה ביורק, והופיעו ברחבי אירופה, אמריקה הצפונית, יפן, סין וישראל. בין השאר, הופיעו בפסטיבלים ואולמות יוקרתיים כגון פסטיבל המוסיקה העתיקה באוטרכט, פסטיבל פוצדם, אולם הקונצרטים של שנחאי ומוזיאון המטרופוליטן בניו-יורק. ההרכב הקליט שני דיסקים המוקדשים למלחין היהודי סלומונה רוסי, תקליט עם ה-Penitential Psalms של אורלנדו די לאסו, תקליט עם מדריגלים ומוטטים מאת לוצסקו לוצסקי, וכמו כן שני תקליטים עם יצירותיו של עילם רותם, "יוסף ואחיו" ו"כי חלת אהבה אני".
תזמורת הבארוק ירושלים היא התזמורת הראשונה בארץ המנגנת מוסיקת בארוק בכלי נגינה תקופתיים ובדרכי הביצוע וטכניקות הנגינה שהיו נהוגות באותם הימים. "בכדי לחוש את החוויה המוסיקלית מן העבר במלוא עוצמתה, אנו, כמו אלפי מוסיקאים בארץ ובעולם, מאמינים שאופן השמעת התווים, כלי הנגינה שבהם משתמשים ודרכי הביצוע שמבקשות להתקרב, ככל האפשר, לאלו שהיו מקובלות בעת כתיבת היצירה, מעצימים את המסר הרגשי והאינטלקטואלי של המוסיקה מהימים ההם, כשזו מושמעת לאזנים מודרניות." אומר דוד שמר, מייסדה של התזמורת ומנהלה המוסיקלי. התזמורת מקיימת בירושלים ובתל-אביב סדרת קונצרטים למנויים ובהן מיטב יצירות מוסיקת הבארוק והקלאסיקה המוקדמת. התזמורת מופיעה ברחבי הארץ והשתתפה בכל פסטיבלי המוסיקה החשובים, כגון פסטיבל ישראל, ליטורגיקה, מוסיקה סאקרה בנצרת, והפסטיבל למוסיקה קולית באבו גוש. התזמורת מקליטה לעיתים קרובות בעבור "קול המוסיקה. בשנה שעברה הקימה התזמורת את פסטיבל באך השנתי ולאור ההצלחה הרבה הפסטיבל יחזור ויתקיים במרץ 2017.