ועידת האו"ם למדיניות עולמית בתחום הסמים תתכנס ביום שלישי הקרוב בוושינגטון ותמליץ על שינוי כיוון משמעותי ביחס הבינלאומי לשימוש בסמים. חברת המשלחת הישראלית לוועידה ח"כ תמר זנדברג: ישראל צריכה ליישר קו עם המגמה העולמית, להפסיק לרדוף אחרי המשתמשים ולמקד את המאמצים במניעה וטיפול. מובילת מאבק הליגליזציה ח"כ תמר זנדברג תשתתף בוועידת האו"ם למדיניות סמים כחברה במשלחת הישראלית. מסתמן: שינוי כיוון במדיניות העולמית בנושא סמים: במקום אכיפה והפללה – השקעה בטיפול והסברה.

ח"כ תמר זנדברג תשתתף בוועידת האו"ם למדיניות סמים כחברה במשלחת הישראלית
ח"כ תמר זנדברג תשתתף בוועידת האו"ם למדיניות סמים כחברה במשלחת הישראלית

יו"ר הוועדה למלחמה בנגע הסמים של הכנסת ומובילת המאבק לליגליזציה בישראל, ח"כ תמר זנדברג, תשתתף בוועידת האו"ם למדיניות סמים עולמית כחברת המשלחת הישראלית. זנדברג תמריא מחר (ראשון) לוועידה שתיפתח ביום שלישי הקרוב במטה האו"ם בניו יורק בהשתתפותם של מאות נציגי מדינות.

זנדברג היא חברת הכנסת הראשונה שהתראיינה בגלוי בנוגע לכך שעישנה קנאביס. היא היוזמת של ארבע הצעות חוק בתחומי הליגליזציה והאי הפללה, ומשמשת יו"ר הוועדה למאבק בנגע הסמים והאלכוהול. זוהי הפעם הראשונה שבה תומכת ליגליזציה תגיע לוועידה זו כנציגה רשמית של ישראל.

ח"כ זנדברג אמרה כי "אני גאה להגיע לוועידה החשובה ביותר בעולם לנושא מדיניות סמים במסגרת המשלחת הרשמית של ישראל. הגיע הזמן להסיר את מעטה השמרנות הקיצונית שמונע מאיתנו לראות את המציאות נכוחה - משתמשים תמיד יהיו, ברוב המכריע של המקרים לא מדובר בפושעים אלא באנשים נורמטיביים או כאלה הזקוקים לטיפול וסיוע. ישראל צריכה ליישר קו עם המגמה העולמית, להפסיק לרדוף אחרי המשתמשים ולמקד את המאמצים במניעה וטיפול, זה הדבר הנכון, הצודק, המועיל וגם הכלכלי ביותר שביכולתנו לעשות".

הוועידה, הגדולה מסוגה בעולם, נועדה לקדם ולהתוות מדיניות בינלאומית בתחום הסמים (UN General Assembly Special Session – UNGASS). במסגרת הוועידה תאושר הצהרת מדיניות אשר מעידה על שינוי כיוון משמעותי בתחום זה כאשר הוועידה תמליץ על מעבר ממדיניות שבה הדגש הוא על הפללה ואכיפה לדגש על טיפול ובריאות כדרך הנכונה והאפקטיבית ביותר להתמודדות עם בעיית הסמים בעולם.

זוהי הפעם הראשונה מזה כמעט שני עשורים שבה יערוך האו"ם כינוס מיוחד של האסיפה הכללית על מנת לדון במדיניות הסמים העולמית. הפעם האחרונה שבה התכנס פורום זה היתה בשנת 98', וכבר אז הראו הנתונים כי המלחמה להורדת שיעור משתמשי הסמים נכשלת.

בשנים האחרונות הולכים וגוברים הקולות הקוראים לשינוי דרמטי במדיניות הנהוגה במרבית מדינות העולם. ב-2011 פורסם דו"ח מיוחד של האו"ם שניסחו בכירים שביניהם מזכ"ל האו"ם לשעבר קופי אנאן כי "המלחמה הגלובלית בסמים נכשלה וגרמה לתוצאות הרסניות ליחידים וחברות ברחבי העולם", והומלץ בו "להפסיק את הקרימינליזציה, הדחיקה לשוליים והדבקת אות קלון של משתמשי סמים שאינם עושים נזק לאחרים".

ב-2014 קראה אותה הקבוצה, הכוללת מלבד אנאן מנהיגי מדינות לשעבר באירופה ובאמריקה הלטינית, לליגליזציה נרחבת והסדרה חוקית של סוגים רבים של סמים כדרך התמודדות עם הנושא, לאור כישלון המלחמה הבינלאומית בשימוש בסמים.

נשיא ארה"ב ברק אובמה התבטא לפני כשבועיים בנושא כשאמר שהתמכרות לסמים היא בעיה רפואית ולא פלילית, זאת במסגרת השתתפותו בכנס בנושא התמכרות להרואין ולתרופות מרשם אופיאטיות. בבית הלבן הסבירו כי הכוונה היא להגדיל את הסיוע למכורים ולא רק לאסור על שימוש סמים ולכלוא סוחרי סמים.

המשמעות היא כי המדיניות המרכזית בעולם משתנה כך – תחום הסמים הופך מבעיה חוקית ועבריינית למחלה והתמכרות אשר יש לטפל בהם בדרכים רפואיות וחברתיות. מדובר בלא פחות ממהפכה בהשוואה ליחס העולמי הקיים לנושא הסמים בעשרות השנים האחרונות.

עדכונים אחרונים

קרדיט: אקווה פלוס

תחזוקת בריכה בחורף: מדריך מקיף לשמירה על איכות המים והציוד

עם תום עונת הקיץ והגעת החודשים הקרירים, מתעוררת השאלה לגבי הטיפול הנכון בבריכה הביתית.…

כך ביטוח ועדי בתים משותפים יכול לשדרג את ניהול המבנה שלכם

בניהול מבנה משותף, ביטוח ועדי בתים משותפים הוא כלי מרכזי לשמירה על יציבות כלכלית והגנה על…
קרדיט תמונה FREEPIK

הלוואה לעסק - כלי מימון שיאפשר לעסק שלכם לצמוח

בניהול עסק בעידן של היום, ניהול נכון של תזרים המזומנים הוא קריטי להצלחה. לעיתים,…
קרדיט תמונה FREEPIK

בעלי עסקים בפתח תקווה: קבלו אספקה מהירה ויעילה לעסקים באם המושבות של ישראל

העיר פתח תקווה הפכה בשנים האחרונות לאחד ממרכזי העסקים והתעשייה המובילים בישראל. אזורי…
קרדיט תמונה FREEPIK

סגירת עסק בצורה מסודרת: הטעויות הנפוצות שיכולות לעלות הרבה כסף

סגירת עסק היא אחת ההחלטות הקשות ביותר עבור בעלים ויזמים. לעיתים מדובר בצעד שמגיע אחרי…
קרדיט תמונה FREEPIK

טיפים לעל האש בחורף: איך לשמור על יציבות החום במנגל גז?

חורף בישראל הוא לא תירוץ לוותר על על האש. להיפך, יש משהו מיוחד בריח של בשר על האש…