ראש עיריית תל אביב-יפו, רון חולדאי, במתקפה חסרת תקדים על ראש הממשלה בנימין נתניהו, באירוע "שבתרבות" בתיאטרון הלאומי הבימה: "עצם הרעיון והעיקרון הדמוקרטי מפריע לביבי והוא מבצר את השלטונו באמצעים שמונעים מהציבור להתערב. ארדואן, בעזרת הכלי הדמוקרטי, הופך את טורקיה למדינת הלכה עפ"י חוקי השריעה. אנחנו צריכים להיות מאוד ערים לזה ולעשות הכל כדי למנוע את ההידרדרות גם אצלנו"

באירוע "שבתרבות" בתיאטרון הלאומי הבימה בהנחיית העיתונאי והפובליציסט, בן כספית, התייחס ראש עיריית תל אביב-יפו, רון חולדאי, אשר מכהן בתפקיד למעלה מ-17 שנים לדימוי של העיר תל אביב כ"בועה" ואמר: "אנשים מאוד רוצים לחיות בת"א-יפו ובהם זוגות צעירים עם ילדים. כמיליון איש שאינם תושבי העיר, מגיעים אליה כדי לקבל שירותים ולרכוש מוצרים מביהמ"ש, במתחמי הקניות והבילוי, בתיאטרון וכו'...העיר תל אביב-יפו היא עיר מרכזית ונעשים כל מיני נסיונות לאפיין אותה במאפיינים שונים ומשונים אבל זה פשוט לא נכון, עובדתית...."

עוד אמר חולדאי כי "העיר הזו היא המנוע, לב הדמוקרטיה ומעוז הפלורליזם, המדע והמחקר, התרבות והאמנות והיא בית לכל מיעוט. זו מדינת ישראל שייחלנו לה מלכתחילה. כך צריכה להתנהל מדינת ישראל, שהרי היא חלק מהעולם הגלובאלי בעידן הנוכחי . גוש דן זה הצד היצירתי והפרודוקטיבי במדינת ישראל ומי שרוצה לקיים פה מדינת הלכה, אני אתנגד לו בכל תוקף, כי עושה רושם שלשם רוצים לקחת אותנו...העיר הזו הקימה מעונות לעובדים זרים מאחר והמדינה מתייחסת אליהם כשקופים, אנחנו משקיעים הון עתק בתרבות, בחינוך, בתשתיות ועוד, 50% מחסרי הבית בת"א (כ-450) הם לא תל אביביים, אלא אנשים שהגיעו מערים אחרות".

בהמשך אוסיף חולדאי כי "אני מאמין שחלים תהליכים חברתיים במדינה כמו למשל העלייה בתעסוקה בקרב חרדים או השיפור במעמדה של האישה בחברה החרדית ועוד. יש במדינה בעיה בסיסית והיא המאבק שלנו על הקיום והפלונטר עם הפלסטינים. אין פלא שזה מקצין את העמדות בחברה, אבל השינוי תלוי רק בנו. לצערי, לא פעם קורה שעלינו כאזרחים להגיד די! ולהביא לשינוי דרך הפוליטיקה...".

חולדאי תקף בחריפות וטען כי "עצם הרעיון והעיקרון הדמוקרטי מפריע לביבי והוא מבצר את השלטונו באמצעים שמונעים מהציבור להתערב, עיין ערך מספר התיקים והתחומים שבהם עוסק נתניהו, העיתון שמשמש לו כשופר – "ישראל היום" וכו'). אמנם עדיין לא הגענו למקום של ארדואן שהשתלט על העיתון הגדול של האופוזיציה בטורקיה, אבל אלה הם ניצנים. ארדואן, בעזרת הכלי הדמוקרטי, הופך את טורקיה למדינת הלכה עפ"י חוקי השריעה. אנחנו צריכים להיות מאוד ערים לזה ולעשות הכל כדי למנוע את ההידרדרות גם אצלנו".

חולדאי הוסיף כי "אם מדינת ישראל תהפוך למדינת הלכה, כל מי שפה יישאר כאן? תהיה פה מועצת רבנים שתורה לראש הממשלה מה לעשות. ולפיכך, אני מניח שלא כולם יישארו פה. אם רוצים להיתפש כמדינה דמוקרטית בעלת צביון יהודי חייבים להגיע להסדר עם הפלסטינים כי זו התנהגות רציונאלית וככה יש להתנהל בעולם גלובאלי- עכשווי."

בהתייחסו למאבק על השבת אמר חולדאי כי "שבת הוא יום מנוחה. זה מגיע לכל אדם, אבל אני לא מקבל את זה שהשבת צריכה להיראות כמו לפני 3000 שנה או כמו ב-2000 שנות גלות. בשבת אפשר וראוי לעשות הכל. מצד שני, יש מי שטוען כי גם מסחר ותעשייה לא צריכים להתקיים וזה מובן. גם בעיניי תרבות הקניות היא לא תרבות פנאי, אבל כמו שיש שידורים בלוויזיה ומצילים בחוף הים, אני חושב שכן צריכים להיות כמה מאות מרכולים פתוחים לאנשים שנמצאים ביום מנוחתם וזקוקים למשהו במהלך השבת."

"זה היה המצב בתא, עד שבעלי המכולות הקטנות התלוננו, לא הדתיים כי הם לא טענו נגדנו דבר, כי העסקים שפתוחים בשבת הורסים את עסקיהם. אני מבין את טענותיהם, אבל סליחה, גם מרכזי הקניות בצומת בילו, בראשון לציון ובאשדוד הורסים להם את העסק. הדבר הזה נמצא כרגע בדיון בביהמ"ש העליון ובקרוב זה ייפסק. גם הממשלה לקחה על עצמה לבדוק את העניין שוב. לגבי תחבורה ציבורית, היא הכרחית בשבת כי האזרחים ראויים לקבל את השירות הזה בשעות הפנאי שלהם."

"יש עשרות אלפי אנשים בת"א שמתנהלים בתחבורה ציבורית כל השבוע, אבל שומרים את האוטו לשבת. זה מגוחך!" הוסיף חולדאי.

לסיום ציין חולדאי כי "צריך לקרות משהו מאוד מיוחד כדי שאכנס לפוליטיקה וזה לא יקרה בכל מחיר...ברגע שאחליט כולם יידעו ושום דבר אינו מובן מאליו...."

חולדאי הוסיף כי "לא מקובל עלי להגיד שמתכוונים להפיל את ביבי ולא את הליכוד. הליכוד כולו מצריך להתחלף, לא רק מי שעומד בראשו...בהקשר זה למשל, אני לא מוכן לתת לפלסטינים לקבוע את גורלי ולהפוך את מדינת ישראל למדינה דו-לאומית ולכן אני הייתי מתחיל בתהליכים בוני-אמון שמעידים על כוונה כזו: הקמת נמל ימי בעזה, שיפור תנאי החיים של הפלסטינים, חיזוק כלכלתם וגם הקפאת בנייה מעבר לקן הירוק. פשוט כי לא מאמינים לנו יותר כשאנחנו אומרים שאין לנו כוונה להיהפך למדינה דו לאומית. מה לעשות שכל עוד אנחנו שולטים על עם אחר, אנחנו לא מצליחים להיתפש כדמוקרטיה? כי בסופו של דבר, לא משנה מה אנחנו חושבים ומרגישים, אלא מה קורה אצל הצד השני...וזו החשיבה הרציונאלית שאני מדבר אליה"