מתכון פסטה בחמאת כורכום וצנוברים, מאת: נעמה רן

כלים
פסטה בחמאת כורכום וצנוברים
פסטה בחמאת כורכום וצנוברים

"חוות תקוע" מכריזה על עונת הכורכום הטרי, והחלה לשווק בימים אלה שורש כורכום טרי וארוז. החברה מציעה מתכונים מעולים המשלבים את שורש הכורכום, לחורף טעים ובריא.

מצרכים (ל-4-6 מנות):

50 גרם חמאה

3 כפות כורכום טרי מגורר

3 שיני שום קצוצות

1/2 כוס צנוברים

1 כף קליפת לימון/ליים מגוררת

100 גרם גבינת פרמזן מגוררת או פרוסה דק

מלח, פלפל

להגשה: גבינת פרמזן, עלי בזיליקום

אופן ההכנה:

מבשלים את הפסטה אל דנטה במים מומלחים. מסננים ושומרים כ- 1/3 ממי הבישול.

על מחבת יבשה מחממים את הצנוברים עד להזהבה (זהירות מלשרוף) ומוציאים לצלחת.

מחממים על להבה נמוכה חמאה עם שום, כורכום, מלח ופלפל.

מוסיפים את הפסטה עם 1/4 כוס ממי הבישול של הפסטה ומערבבים כ-2 דקות לפיזור הרוטב וספיגת טעמים.

מוסיפים צנוברים ומערבבים.

מגישים עם גבינת פרמזן ועלי בזיליקום.

הכורכום הוא שיח רב שנתי שמוצאו בדרום אסיה. לתבלין טעם עדין והוא מקנה למאכלים צבע זהוב. הכורכום הוא המרכיב העיקרי בתערובות התבלינים הידועות - הקארי במטבח ההודי, והחוויאג' במטבח התימני.

אופן השימוש: שוטפים את השורש ומגרדים אותו לתוך התבשיל (אין צורך לקלפו). ניתן להשתמש בשורש הטרי בכל מתכון שמקובל להשתמש בתבלין היבש, כאשר יחס ההמרה הוא כפית אבקת תבלין כורכום יבש = 2 ס"מ שורש טרי.

אופן האחסון – מומלץ לשמור את השורש הטרי בקירור או בהקפאה (לזמנים ארוכים יותר).

כשרות – רבנות גוש עציון