במשק בן דור ביסוד המעלה פותחו פירות קיץ המצטיינים במתיקות כפולה מהפירות המוכרים והם יהפכו כל קינוח מתוק למתוק יותר. במרכז קו פירות הגורמה עומדת סדרת שזיפי "לב אדום" המונה שזיפי אבטיח בעלי קליפה ירוקה המכילים נוגדי חמצון עד פי ארבע מהרימון, שזיפים אדומי ציפה ו"שזיף רימוני" כהה מבחוץ ובצבע ארגמן כהה ושני בתוכו. את עוגת השזיפים מומלץ להכין עם שזיפי לב אדום, אבל בהחלט גם עם שזיפים "רגילים"
מצרכים:
סוכר וניל 50 גרם
חצי קילו סוכר רגיל
300 גרם שמן
קינמון
אבקת אפיה 25 גרם
700 גרם שזיף לב אדום
6 ביצים
קמח 580 גרם.
אופן ההכנה:
להקציף את הביצים יחד עם סוגי הסוכר
להוסיף את השמן
לבסוף להוסיף יחד את הקינמון עם אבקת אפייה והקמח.
לצקת את הבלילה לתבנית אפייה ולפזר מעלה רצועות שזיפים.
לאפות בחום של 180 מעלות למשך 40 דקות, עד שאפשר לנעוץ בעוגה קיסם שיצא נקי.