מצרכים ל-4 מנות
5-6 תפוחי אדמה
קמצוץ פלפל אנגלי
מלח ופלפל לפי הטעם
שמן לטיגון
אופן ההכנה
לחתוך את תפוחי האדמה למקלות קטנים בעובי של 2 מ"מ (כמו גפרורים). אין לשטוף את תפוחי האדמה על מנת לשמר את העמילן. להוסיף מלח, פלפל ופלפל אנגלי. לערבב עם קצות האצבעות.
לחמם שמן במחבת טפלון. כאשר השמן חם להוסיף את תפוחי האדמה ולשטח בעזרת כף טיגון. לטגן עד לקבלת צבע שחום ולהפוך בזהירות. לטגן על הצד השני משך עוד כמה דקות. להוציא לנייר סופג, לחתוך ולהגיש חם.