כלים

בקר במרינדת שזיפים - מתכון מומלץ מתוך סדנת הבישול הבריאותי של שף קלאודיו פלסיאר בבית הספר לבישול תדמור

מרכיבים

750 גרם פילה בקר(מס 6)

1 כוס יין לבן יבש

מיץ מ-1 לימון

1 כף סוכר

2 מסמרי ציפורן

פלפל גרוס

מלח

1 בצל חתוך לקוביות

1 כף חמאה

200 גרם שזיפים מיובשים ומגולענים

1 כפית פלפל שחור שלם

אופן הכנה

מכינים את המרינדה:

1. בסיר מבשלים יין, סוכר, מיץ לימון, שזיפים פלפל שלם וציפורן, כ-10 דקות

2. חותכים את הבשר לאורכו עד למרכזו כך שהנתח יפתח כמו פרוסה וממלאים בשזיפים המבושלים. סוגרים את נתח הבשר על השזיפים וקושרים כדי שלא יפתח. מורחים את הבשר בפלפל ומלח.

3. ממיסים חמאה בסיר ומטגנים את נתח הבשר מכל צדדיו. מוסיפים את הבצל וממשיכים לטגן על להבה נמוכה כשלושים דקות תוך שהופכים את הבשר מפעם לפעם.

4. יוצקים את המרינאדה לסיר, מרתיחים ומבשלים כשעה.