שף מסעדת הפריים , אבי קאופמן , משתף לראשונה במתכון להכנת הסושי המרוקאי

כלים

חומרים וציוד

  1. 2 כוסות אורז לסושי, אפשר גם אורז לבן.
  2. 2 כוסות מים.
  3. 8 דפי אצות נורי (ניתן לרכוש בכל סופר) - אפשר להשתמש בחביתה במקום נורי לגיוון ולאנשים אשר לא אוהבים אצות.
  4. חריימה – עדיף מדג סלמון.
  5. חצי כוס חומץ אורז (ניתן לרכוש בכל סופר)
  6. 2 כפות סוכר
  7. חצי כפית מלח
  8. מחצלת במבוק לגלגול הסושי (ניתן לרכוש בכל סופר).

להגשה: מטבוחה

להכנת האורז לסושי:

  1. מערבבים היטב את החומץ עם הסוכר ומלח ומניחים בצד.
  2. שוטפים את האורז.
  3. מעבירים את האורז לסיר ומוסיפים את המים.
  4. מביאים לרתיחה (ללא מכסה)..
  5. מנמיכים את האש למינימום, מכסים את הסיר ומבשלים עד לאידוי מוחלט של המים (כ- 10 דקות).
  6. מכבים את האש וממתינים 5 דקות נוספות (עם סיר מכוסה).
  7. מעבירים את האורז המבושל לקערה גדולה.
  8. שופכים את תערובת החומץ אשר הכנו בתחילת התהליך על האורז החם ומערבבים עד להספגת החומץ.
  9. משטחים קלות את האורז המוחמץ בקערה ומצננים לטמפרטורת החדר.

גלגול הסושי:

  1. מניחים דף אצת נורי ׁ(או חביתה) לרוחב על מחצלת הבמבוק.
  2. משטחים אורז על האצה עד הקצה.
  3. מהדקים את האורז בעזרת ידיים רטובות.
  4. מסדרים על האורז ולרוחב הדף נורי, את החריימה כ- 3 ס"מ השוליים הקרובים אליך.
  5. מגלגלים ומהדקים בעזרת המחצלת לגליל. כשמגיעים לשוליים הרחוקים, הפנויים, מרטיבים אותם במעט מים כדי שישמשו להדבקה. ממשיכים לגלגל ומהדקים. מניחים בצד.
  6. חותכים את הגליל לפרוסות ברוחב 2 ס"מ.
  7. חוזרים על הפעולות לעיל שוב להכנת גלילים נוספים.
  8. עורכים יפה בכלי הגשה.
  9. מגישים לצד המטבוחה.