מצרכים:
6 חזה עוף מנוקים היטב מכל שומן וגידים
1/4 כוס קמח מלא
2 ביצים
2 כפות חרדל דיז’ון חלק
מלח, פלפל גרוס
לציפוי:
חצי כוס פירורי לחם מלחם מלא
חצי כוס אגוזי מלך
טחונים גס יחסית (או פיסטוקים)
3 שיני שום קצוצות
4 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות שמן זית
מלח, פלפל גרוס
הכנה:
• מחממים את התנור לחום של 190 מעלות
• מערבבים בקערה את הביצים, החרדל, המלח והפלפל.
• מערבבים את פירורי הלחם, האגוזים, השום, הפטרוזיליה, שמן הזית, המלח והפלפל לתערובת אחידה. מפזרים על צלחת רחבה.
• טובלים כל חזה עוף בקמח, אחר כך בתערובת הביצים, משני הצדדים, ולבסוף טובלים בתערובת הפירורית-אגוזית, כך שחזה העוף יהיה מצופה בשכבה עבה ואחידה של תערובת הציפוי.
• מניחים זה לצד זה את נתחי חזה העוף המצופים על תבנית מכוסה בנייר אפייה.
• מכניסים לתנור כ-רבע שעה.
ערכים תזונתיים:
508 קלוריות
26 גר' פחמימות
55 גר' חלבון
21 גר' שומן
222 מ"ג כולסטרול
3.7 גר' סיבים תזונתיים
1 מנה מהווה כחצי מנת פחמימה.
המתכון מתאים ל-4 סועדים