חזה עוף בציפוי אגוזים - המתכון, המאושר לשימוש חולי סכרת, באדיבות חברת סאנופי, יצרנית האינסולין לנטוס ואפידרה, בשיתוף עם השף ישראל אהרוני ובפיקוחה של הדיאטנית סמדר בירנבוים

כלים

מצרכים:

6 חזה עוף מנוקים היטב מכל שומן וגידים

1/4 כוס קמח מלא

2 ביצים

2 כפות חרדל דיז’ון חלק

מלח, פלפל גרוס

לציפוי:

חצי כוס פירורי לחם מלחם מלא

חצי כוס אגוזי מלך

טחונים גס יחסית (או פיסטוקים)

3 שיני שום קצוצות

4 כפות פטרוזיליה קצוצה

2 כפות שמן זית

מלח, פלפל גרוס

הכנה:

• מחממים את התנור לחום של 190 מעלות

• מערבבים בקערה את הביצים, החרדל, המלח והפלפל.

• מערבבים את פירורי הלחם, האגוזים, השום, הפטרוזיליה, שמן הזית, המלח והפלפל לתערובת אחידה. מפזרים על צלחת רחבה.

• טובלים כל חזה עוף בקמח, אחר כך בתערובת הביצים, משני הצדדים, ולבסוף טובלים בתערובת הפירורית-אגוזית, כך שחזה העוף יהיה מצופה בשכבה עבה ואחידה של תערובת הציפוי.

• מניחים זה לצד זה את נתחי חזה העוף המצופים על תבנית מכוסה בנייר אפייה.

• מכניסים לתנור כ-רבע שעה.

ערכים תזונתיים:

508 קלוריות

26 גר' פחמימות

55 גר' חלבון

21 גר' שומן

222 מ"ג כולסטרול

3.7 גר' סיבים תזונתיים

1 מנה מהווה כחצי מנת פחמימה.

המתכון מתאים ל-4 סועדים