חומרים
3 כוסות גרגירי חומוס משומרים ומסוננים
מלח ופלפל
4 עגבניות בינוניות
2 כפיות שום קצוצות
2 כפות פטרוזיליה או ריחן קצוצים
2 כפות חומץ יין לבן
12 -15 עלים גדולים ויפים של כרוב סיני
אופן הכנה:
שמים את גרגירי החומוס בקערה ויוצקים עליהם 4 כוסות מים רותחים. משהים דקה ומסבבים. שומרים 2 כוסות ממי החליטה. מפזרים את החומוס במגש ומתבלים במלח ובפלפל.
מועכים את גרגירי החומוס במזלג. משהים לצינון. קולפים את העגבניות, חוצים ומוצאים את הגרעינים. קוצצים דק ומערבבים עם השום ועם עשבי התיבול. מתבלים במלח ובפלפל.
מערבבים את החומוס עם העגבניות ומוסיפים ממי החליטה השמורים כדי לקבל תערובת נוחה לעיבוד. מרתיחים מים בסיר. מכינים קערה גדולה של מי קרח. רוחצים היטב את עלי הכרוב ושמים במסננת מתכת.
טובלים את המסננת במים הרותחים למשך - 2 דקות, או עד שהעלים רכים לגמרי. מוציאים מהמים הרותחים ומשקיעים מיד במי הקרח . כשהעלים קרים לגמרי, מוצאים מהמים ופורסים לייבוש על מגבת מטבח נקייה.
מתבלים כל עלה במלח ופלפל. מניחים 3 – 4 כפות מתערובת החומוס בקצה התחתון של כל עלה, מגלגלים כלפי מעלה ומקפלים פנימה את השוליים הצדדיים בזמן הגלגול, כדי לקבל כעין חבילה מעורכת. מגישים בטמפרטורת החדר.