גלילי כרוב סיני וחומוס - מתכון בריא ומומלץ, מתוך סדנת הבישול הבריאותי של שף קלאודיו פלסיאר בבית הספר לבישול תדמור

כלים

חומרים

‏‏‏‏3 כוסות גרגירי חומוס משומרים ומסוננים

מלח ופלפל

‏4 עגבניות בינוניות‏

‏2 כפיות שום קצוצות‏

‏2 כפות פטרוזיליה או ריחן קצוצים‏

‏2 כפות חומץ יין לבן‏

‏12 -15 עלים גדולים ויפים של כרוב סיני‏

אופן הכנה:

שמים את גרגירי החומוס בקערה ויוצקים עליהם 4 כוסות מים רותחים. משהים דקה ומסבבים. שומרים 2 כוסות ממי ‏החליטה. מפזרים את החומוס במגש ומתבלים במלח ובפלפל.

מועכים את גרגירי החומוס במזלג. משהים לצינון. ‏קולפים את העגבניות, חוצים ומוצאים את הגרעינים. קוצצים דק ומערבבים עם השום ועם עשבי התיבול. מתבלים במלח ‏ובפלפל.

מערבבים את החומוס עם העגבניות ומוסיפים ממי החליטה השמורים כדי לקבל תערובת נוחה לעיבוד. ‏מרתיחים מים בסיר. מכינים קערה גדולה של מי קרח. רוחצים היטב את עלי הכרוב ושמים במסננת מתכת.

טובלים את ‏המסננת במים הרותחים למשך - 2 דקות, או עד שהעלים רכים לגמרי. מוציאים מהמים הרותחים ומשקיעים מיד במי ‏הקרח . כשהעלים קרים לגמרי, מוצאים מהמים ופורסים לייבוש על מגבת מטבח נקייה.

מתבלים כל עלה במלח ופלפל. מניחים 3 – 4 כפות מתערובת החומוס בקצה התחתון של כל עלה, מגלגלים כלפי מעלה ומקפלים פנימה את השוליים ‏הצדדיים בזמן הגלגול, כדי לקבל כעין חבילה מעורכת. מגישים בטמפרטורת החדר.