גרנולה ביתית - מתכון בריא ומומלץ, מתוך סדנת הבישול הבריאותי של שף קלאודיו פלסיאר בבית הספר לבישול תדמור

כלים

מצרכים לבסיס של כל גרנולה:

500 גרם שיבולת שועל שלמה (לא קוואקר)

125 גרם חמאה או כ 3/4 כוס שמן (אפשר עם שמן קוקוס אורגני בכבישה קרה למי שאוהב את הטעם)

2 כפות גדושות סוכר חום רטוב או 1/2 כוס דבש (אפשר קצת יותר אם אוהבים מתוק מאוד, אל תשכחו שגם הפירות שמוסיפים ממתיקים)

1 כוס גרעיני חמנייה

1 כוס שבבי קוקוס (מומלץ את הסוג של הקוקוס שנראה כמו גילופים מלבניים (מעין צ'יפסים של קוקוס), בגודל של חצי ס"מ על ס"מ וחצי בערך)

1 כוס שקדים מולבנים- פרוסות דקות

תוספות שאפשר להוסיף (לפני האפייה):

1 כפית קינמון - לתערובת החמאה

1 כף תמצית וניל אמיתית - לתערובת החמאה

1/2 כפית אבקת ג'ינג'ר - לתערובת החמאה (לאוהבי הג'נג'ר)

1 כוס פרג- לתערובת היבשים

1 כוס גרעיני דלעת - לתערובת היבשים

אופן הכנה

1. מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים יחד. ממיסים בסיר קטן את החמאה או מחממים את השמן מוסיפים את הסוכר\דבש ומערבבים על אש קטנה להמסה מירבית של הסוכר (אם מדובר בדבש, ערבוב קצר מספיק בהחלט).

2. יוצקים את הנוזל מעל תערובת היבשים ומערבבים היטב עד שכל הגרנולה מכוסה בשכבת השומן. משטחים את התערובת על גבי תבנית גדולה המכוסה בנייר אפייה.

3. אופים בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות כ 20-25 דקות, ומערבבים תוך כדי פעמיים לפחות.

4. במידה והחלטתם להשתמש בשמן קוקוס, שימו לב שיש לו נטייה להשחים די מהר את המרכיבים, לכן אני ממליצה להתחיל את הקלייה ללא השמן, ואחרי רבע שעה להוסיף את השמן בו מומס הסוכר\דבש לעוד כעשר דקות (יש לשמור על ערנות בדקות אלה כדי להימנע מהשחמת יתר).

5. לאחר צינון הגרנולה, אפשר ומומלץ להעשירה באגוזים\פירות יבשים מהרשימה שלהן:

תוספות שכדאי להוסיף אחרי האפייה:

1 כוס פקאנים\אגוזי מלך\קשיו - אני ממליצה להוסיף אותם אחרי שמוציאים מהתנור כיוון שאגוזים מאבדים בחום הרבה מן הערך התזונתי שלהם.

1 כוס פירות יבשים - צימוקים\חמוציות\דובדבנים חמוצים\אוכמניות\תמרים\תאנים וכו' - גם במקרה הזה מומלץ להוסיף אחרי האפייה כיוון שטעמם נפגע באפייה.

את הגרנולה יש לשמור בכלי אטום, כך היא נשמרת טרייה כשבועיים - שלושה

מומלץ להגיש עם יוגורט עיזים (קל יותר לעיכול) ומעט פירות טריים