המעקב כלל בדיקה מעמיקה של צריכת המשקאות ששתו המשתתפים תוך שימת דגש מיוחדת על צריכה של בירה לבנה. המעקב התבצע באמצעות מילוי שאלוני תזונה ושתייה אישיים של כל משתתף. בקרב הנשים שהשתתפו במחקר הסתמן כי שיעור מ "קרי לב">קרי לב אצל נשים שלא נהגו לשתות היה 56 מקרים לכל 100 אלף נשים ובקרב הנשים שצרכו אלכוהול באופן מתון ירד שיעור המקרים של מחלות לכ ל- 36 מקרים בלבד ל- 100 אלף נשים. באשר לגברים שהשתתפו במחקר, נמצא כי התרחשו 398 מקרים חדשים של "מחלות לב">מחלות לב לכל 100 אלף גברים אשר לא שתו בירה לבנה, שיעור זה ירד משמעותית ל- 255 מקרים בלבד, בקרב גברים אשר צרכו באופן מתון בירה לבנה ושאר משקאות אלכוהוליים.
מסתבר כי למחקר גם השלכות הסברתיות לגבי צריכה מופרזת של אלכוהול שכן מספר מקרי התקפי הלב עלה ל-334 בקרב גברים אשר צרכו צריכה גבוהה של אלכוהול כלומר שההשפעה המגנה נעלמת כאשר צריכת האלכוהול עלתה מאוד והפכה למסוכנת. מחקר גדול זה הינו מחקר נוסף המצטרף לכ – 70 מחקרים דומים שנעשו באוכלוסיות שונות בעולם המצביעים על כך שצריכה יומית מתונה של 1-2 משקאות אלכוהוליים ובירה לבנה בגברים ו-1 משקה יומי אצל נשים מקטין את הסיכון למחלות לב. הגדרת מנה של משקה הינה 1 בקבוק ( 330 מ"ל ) בירה לבנה או כוס ( 120 מ"ל ) יין או 30 מ"ל משקה אלכוהולי אחר. צוות המחקר הספרדי אף קבע כי בקרב אוכלוסיות ים תיכוניות הצורכות מזון מגוון ועתיר בסיבים, יכולה צריכה מתונה של אלכוהול להפחית אפילו עוד יותר את הסיכון למחלות לב.
מחקרים נוספים שנערכו, כמו מחקר שנערך במחלקה הקרדיולוגית, ב "בית הספר">בית הספר לרפואה, באוניברסיטת אתונה, שביוון, קבע כי כבר בשתייה חד פעמית של בירה לבנה ישנה השפעה, המביאה להפחתה משמעותית בגורמי סיכון שונים למחלות לב וכלי דם. המחקר ב "חן את">חן את ההשפעה של שתיית משקאות אלכוהוליים שונים על גורמי סיכון למחלות לב וכלי דם. במהלך המחקר בחנו החוקרים את השפעתם של משקאות אלכוהוליים שונים על מספר מדדים הקשורים בתפקוד הלב, כלי הדם, תהליכי דלקת וקרישה, בקרב 83 גברים בגילאי 25 שנה בממוצע, שבריאותם תקינה. הנבדקים חולקו, באופן אקראי, ל- 5 קבוצות שוות, כאשר כל קבוצה צרכה סוג אחר של משקה, המכיל כמות זהה של
מחקר נוסף שפורסם בכתב העת המדעי האירופי לבריאות הלב, היוצא באוניברסיטת אוקספורד באנ גליה , קבע אף הוא כי שתייה קבועה ומתונה של בירה לבנה מורידה באופן משמעותי את הסיכון למות ממחלות לב. מסקנת המחקר, העולה מניתוח הנתונים של 11,914 משתתפי המחקר, שבוצע לאורך 20 שנים, היא כי שתייה מתונה וקבועה של בירה בשילוב עם פעילות גופנית קבועה, מורידים את הסיכון למות ממחלות לב בכ- 50%, בהשוואה למצב של הימנעות משתייה והיעדר פעילות גופנית. נתון מ "עניין נוסף אשר"> "עניין נוסף">עניין נוסף אשר עולה מהמחקר מצא כי בקרב אלו, אשר שילבו בין שתייה קבועה ומתונה של בירה לבין פעילות גופנית, היה הסיכון נמוך יותר בכ- 30%, בהשוואה לאלו, אשר ביצעו פעילות גופנית קבועה, שלא שתו בירה. מסקנת החוקרים היא ששתייה מתונה וקבועה של בירה מביאה לירידה משמעותית בסיכון למות ממחלות לב וכי השפעתה המטיבה מתחזקת בשילוב עם פעילות גופנית קבועה.
כמו כן, מחקר שפורסם בכתב העת המדעי הבריטי לסרטן (British Journal of Cancer), קבע כי שתייה מתונה וקבועה של בירה לבנה מפחיתה משמעותית את הסיכון לחלות בסרטן הכליה. החוקרים מצאו כי השפעה זו של הבירה על הסיכון לחלות בסרטן הכליה קשורה בהשפעת רכיבים פנוליים המצויים בה, כמו כן, משפיע האלכוהול המצוי בבירה על שיפור ברגישות לאינסולין שהינו גורם סיכון ידוע המגביר חלוקת תאים סרטניים. מחקר רחב היקף זה כלל כ- 2,000 משתתפים ונערך במכון לרפואה סביבתית שבסטוקהולם שבדיה ובשיתוף "בית הספר">בית הספר לרפואה של הרווארד בבוסטון ארצות הברית ומכון קרולינסקה בסטוקהולם שבדיה.
מחקר נוסף שפורסם בכתב העת המדעי לתזונה ומטבוליזם (Annals of Nutrition and Metabolism), הינו מחקר קליני התערבותי ראשון מסוגו, שבחן את ההשפעה של צריכה מתונה של בירה לבנה "על מערכת">על מערכת החיסון בקרב אוכלוסייה בוגרת ובריאה, בקרב 57 גברים ונשים. מסקנת החוקרים היא ששתייה מתונה וקבועה של בירה מסייעת לחיזוק המערכת החיסונית ובמיוחד בקרב נשים ויכולה להסביר את השפעת הבירה במלחמתו של הגוף במחלות שונות ובמניעתן.