המשנה למנכ"ל משרד מבקר המדינה, מר צבי ורטיקובסקי, הצביע על היעדר מדיניות ברורה ביחס לטיפול בירידת מפלס ים המלח ותופעת הבולענים. לטענתו, נדרשת פעולה רצינית וממשית להצילו מאחר והמצב הופך לבלתי הפיך. שר התשתיות, ח"כ סטס מסז'ניקוב, אמר כי הממשלה החליטה להטיל את האחריות להתמודדות עם נושא הבולענים על משרד התיירות ולתקצב את הנושא ב-8 מיליון ₪, אולם עד כה הועבר תקציב של 4.5 מיליון ₪ בלבד שנועד לצורכי מחקר בלבד. לטענתו, משרד התיירות אינו בר-סמכא בתחום ההנדסי והתשתיתי. השר ציין כי המשרד גיבש ביוזמתו תוכנית לאומית להתמודדות עם נושא הבולענים בעלות של 15.5 ₪, אולם משרד האוצר לא אישר את תקצוב הפרויקט. השר הוסיף כי יש לגייס משאבים לטיפול בנושא וכי למשרד אין מקורות תקציביים לנושא.
השר להגנת הסביבה, ח"כ גלעד ארדן, אמר כי מדובר בכשל מתמשך וכי הבעיה היסודית נובעת מכך שאף ממשלה לא לקחה את הפרויקט הזה כפרויקט לאומי. לטענת השר, החלטת הממשלה משנת 2007 להטיל את כל האחריות בנושא על משרד התיירות, שעיקר עיסוקו בעידוד התיירות, הינה "אומללה ומטומטמת".
דב ליטבינוף, יו"ר המועצה האזורית תמר, השמיע ביקורת ביחס לטיפול של המשרדים השונים בנושא וטען כי יש להקצות משאבים לטובת התמודדות עם הבולענים ולאפשרחיים בסביבה לא יציבה. לטענתו, יש למצוא פתרון מיידי לנושא הביטוחי מאחר ולא ניתן להמשיך במצב שבו ראשי הרשויות חשופים לתביעות מידי יום. יו"ר המועצה קרא לבחון ברצינות את נושא החלופה הצפונית להזרמת מים לים המלח.
ריקי ארמן, רכזת תעשייה ותיירות באגף התקציבים באוצר, ציינה כי האחריות לנושא הטיפול בירידת ים המלח ותופעת הבולענים הוטלה על משרד התיירות, ולדבריה טענת משרד התיירות כי התחום באחריותו אך אינו מוכן לתקצב אותו – "אינה לגיטימית".
ד"ר דורון מרקל, מנהל תחום ניטור כנרת ברשות המים, תיאר את הפעולות השונות שמבוצעות בשיתוף הבנק העולמי, ירדן והרשות הפלסטינית, לבדיקת ההיתכנות הסביבתית והכלכלית של "מובל השלום" – החלופה הדרומית. לטענתו, החלופה הצפונית "אינה רלוונטית".
ח"כ יואל חסון, יו"ר הוועדה לענייני ביקורת המדינה, אמר כי " הוועדה קובעת כי אגן ים המלח הוא אוצר טבע חשוב וייחודי של מדינת ישראל וקוראת לממשלת ישראל להגדיר את הטיפול בכל הקשור באזור כמשימה לאומית ולא כמשימה הנדסית או תקציבית. לאור דו"ח מבקר המדינה ולאור שתי הישיבות שקיימה הוועדה בעקבות הביקורת, הוועדה קובעת כי אין ספק שממשלות ישראל לדורותיהן נכשלו בנושא הטיפול בים המלח, לא קידמו אותו לרמת הביצוע ואין פתרון באופק. לצערי, משרדי הממשלה השונים לא פעלו מאז הישיבה הקודמת כדי לפעול לתיקון הליקויים, אין תקשורת בין המשרדים ואין גורם מכוון. הוועדה קובעת כי האחריות לטיפול בנושא ירידת מפלס ים המלח מוטלת על ממשלת ישראל ועל ראש ממשלת ישראל. על ראש הממשלה ליזום דיון בממשלה בנושא ים המלח ולהקים צוות בינמשרדי ברשות מנכ"ל משרד ראש הממשלה לטיפול כולל בסוגיה".