הרשות הפלסטינית

(הדופק הבטחוני)
דו"ח המעקב על הכלכלה הפלסטינית של הבנק העולמי לוועדת הקישור האד-הוק (AHLC) יוצג בניו יורק

למרות כמה סימנים המעידים על התאוששות, הכלכלה הפלסטינית עדיין לא חזרה למצב שלפני מגפת הקורונה. ההגבלות המתמשכות על תנועה וגישה, ההשפעות ארוכות הטווח של המצוקה הפיסקלית בשילוב עם עלייה מהירה במחירים, גורמים להתאוששות איטית יותר. הצמיחה צפויה להגיע ל-3.5% בשנת 2022, ירידה מ-7.1% בשנת 2021. האינפלציה המהירה פוגעת בצורה הקשה ביותר במשקי הבית הפלסטינים העניים ביותר, כאשר העלות של כמה מוצרים בסיסיים צפויה לעלות ב-80% עד סוף השנה

(בארץ)

ירושלים, 6 ביולי, 2021 - 11 הימים של העימות הצבאי במאי 2021 בעזה גרמו למותם של למעלה מ-260 איש, בהם 66 ילדים ו41 נשים, והחריפו טראומות קודמות, במיוחד בקרב ילדים. המחיר האנושי הוחמר בשל הנזק הכולל והנזקים לתשתיות ולמגזרים החברתי והפיננסי, כמו גם לפריון המשק. דוח מהיר להערכת נזקים וצרכים (A Rapid Damage and Needs Assessment - RDNA) חושף נזק חומרי של עד 380 מיליון דולר והפסדים כלכליים בשווי 190 מיליון דולר. עלות השיקום נאמדת בכ- 485 מיליון דולר ל-24 החודשים הראשונים.

(תשתיות)

הבנק העולמי אישר מענק של 14 מיליון דולר לשלב הראשון בתכנית קיימות רב-שלבית Advancing Sustainability in Performance, Infrastructure, and Reliability of Energy Sector (ASPIRE) - לקידום הביצועים, התשתיות והאמינות של סקטור האנרגיה בכלכלה הפלסטינית, על מנת לשפר ביצועים תפעוליים ופיננסיים של מוסדות החשמל הפלסטיניים ולעודד גיוון מקורות אנרגיה. התוכנית תיהנה ממענק נוסף של 49 מיליון דולר מהמדינות התורמות* החברות ב Partnership for Infrastructure Development Multi-Donor Trust Fund (PID MDTF) - הקרן מרובת התורמים לפיתוח תשתיות, המנוהלת על ידי הבנק העולמי.

(הדופק הבטחוני)
משבר הקורונה יפגע בכלכלה הפלסטינית

דו"ח מצב של הבנק העולמי קובע כי המשק הפלסטיני עבר משבר כלכלי בשנת 2019, והיה צפוי להתאושש בהדרגתיות במהלך שנת 2020. אולם, משבר הקורונה גורם לשיבוש הפעילות הכלכלית וחיי היומיום, וצפוי להכביד מאוד על צמיחת התוצר המקומי.

(הדופק הפלילי)
צילום: משרד החקלאות

‏מפקחי משרד החקלאות חשפו הלילה בירושלים 18,000 ביצים שהוברחו משטחי הרשות הפלשתינית ואוחסנו בתוך בית כנסת. באירוע נוסף נתפסו במחסום עוטף ירושלים בתוך רכב 15,000 ביצים נוספות שהוברחו מהרשות הפלשתינאית. כל הביצים יועדו לשיווק בירושלים

(הדופק הפוליטי)
ח"כ נחמן שי (המחנה הציוני)

בוועדת המזה״ת של האיגוד הבין-פרלמנטרי המתכנס בג׳נבה אמר לפני שעה קלה יו״ר המשלחת הישראלית, ח"כ נחמן שי: ״כדרכם, הפלשתינים אינם מחמיצים הזדמנות להחמיץ הזדמנות. אפילו פה, כשהתכנסנו לדון בנושאי מים וטכנולוגיה, הם בחרו לתקוף את ישראל בהאשמות מעוותות וחסרות יסוד."

(הדופק הבטחוני)
מרינה ווס, המנהלת האזורית של הגדה המערבית ורצועת עזה בבנק העולמי

דו"ח חדש של הבנק העולמי מתריע על מצב הכלכלה הפלסטינית: קיפאון בהכנסות והרעה ברמת החיים של משפחות פלסטיניות.

(הדופק הבטחוני)
ג'יבריל רג'וב, ראש התאחדות הכדורגל הפלסטינית

מועצת פיפ"א, איגוד הכדורגל הבינלאומי, עומדת להתכנס בציריך שבשוויץ ב-13 לאוקטובר ובדיוניה צפוי לתפוס מקום מהותי נושא קבוצות הכדורגל מן ההתנחלויות בשטחים הפלסטיניים הכבושים. תקדים חשוב הצפוי לעלות שם נוגע למצב בחצי האי קרים אשר סופח לרוסיה בשנת 2014 אך מוסדות בינלאומיים אינם מכירים בסיפוח וממשיכים לראות בו שטח אוקראיני. בעקבות הסיפוח ביקשו קבוצות כדורגל מחצי האי להצטרף אל ליגות הכדורגל של רוסיה, אך פיפ"א וכן אואפ"א, איגוד הכדורגל האירופי, הזהירו את רוסיה מפני תוצאות חמורות של צעד כזה. התאחדות הכדורגל של רוסיה התקפלה ונמנעה מעימות עם המוסדות הבינלאומיים, וראשיה הודיעו לקבוצות מחצי האי קרים על דחית בקשתן לשחק בליגות הרוסיות

(הדופק הפוליטי)
שר הביטחון לשעבר, ח״כ עמיר פרץ

שר הביטחון לשעבר, ח״כ עמיר פרץ, מתייחס להתבטאויותיו של שר ליברמן מהערב:״הידברות עם מנהיגות מקומית פלסטינית, כפי ששר הביטחון ליברמן הנחה את המנהל האזרחי לקדם, חשובה לבטחון ישראל ולדו-קיום בין שני העמים אך בל ישלה עצמו איש כי היא תהווה חלופה למנהיגות לאומית״.

(הדופק הפוליטי)
בפגישה שנערכה ברמאללה במשרדי הרשות השתתפו שר העבודה מאמון אבו שהלא, מוחמד אל מדני יו"ר הועדה לאינטראקציה ובכירים נוספים ממשרד העבודה והרווחה של הרשות הפלסטינאית.

חברי הכנסת ד"ר יפעת שאשא ביטון (כולנו) , יו"ר הועדה לזכויות הילד, וח"כ זוהיר בהלול (המחנה הציוני) קיימו היום (2/8) פגישה ראשונה מסוגה מול בכירי הרשות הפלסטינאית בנושא שיתוף פעולה למיגור תופעת ילדים מקבצי נדבות אשר מגיעים משטחי הרשות לישראל