בלב האזור הערכי הפתוח של עמק האלה בשפלת יהודה, תכנן מושב זכריה להקים חוות לולים בשטח של מעל 8,000 מ"ר, למרות שהקמתם לא אושרה מעולם בתוכנית, כמתחייב על פי דין. רק לאחר ערר שהגישו אדם טבע ודין והחברה להגנת הטבע, ביטלה בימים האחרונים הוועדה המקומית את הוצאת היתרי הבנייה לתוכנית
בעקבות ערר, שהגישו 'אדם טבע ודין' והחברה להגנת הטבע לועדת הערר של מחוז ירושלים, נגד החלטה של הועדה המקומית מטה יהודה לתת היתר בנייה לבניית לולים תעשייתיים בשטח פתוח ערכי במושב זכריה, ביטלה הועדה המקומית את החלטתה.
בסוף חודש דצמבר 2010 אישרה הוועדה המקומית מטה יהודה מתן היתר להקמתם של לולים ממוכנים לפטמים במושב זכריה אשר בגבול עמק האלה ובסמוך לתל עזקה. ההיתר שניתן הוא לבניית לולים בשטח של 8960 מ"ר.
בערר טענו החברה להגנת הטבע ו'אדם טבע ודין' שההיתר אושר ללא תוכנית מפורטת וללא סמכות ועל כן אינו חוקי. כמו כן, האתר שבו תוכננו לקום הלולים ממוקם בשטח בעל רגישות סביבתית נופית גבוהה, ומהווה חלק ממכלול נופי ולכן נדרשה גם הכנתו של נספח נופי סביבתי, בטרם אישור ההיתר.
"עמק הנחל, בו מבוקשת הקמת הלולים, נמצא במרחב רציף של שטחים פתוחים, המהווים חלק משפלת יהודה. הנוף הוא נוף גבעות המכוסות בחלקן בחורש טבעי מפותח וביניהן נחלים", נכתב בערר.
כאמור, עוד לפני מועד הדיון שנקבע בערר הודיעה הוועדה המקומית כי לאחר בדיקה חוזרת של התוכנית ולאור ערכיות השטח, הם ממליצים לבטל את היתרים שנתנו להקמת הלולים.
עו"ד אלי בן-ארי, היועץ המשפטי של 'אדם טבע ודין': "הוצאת היתרים לביצוע בניה שלא אושרה לפני כן בתכנית היא אחת העבירות המזיקות ביותר לסביבה, שלמרבה הצער המחוקק לא מיצה עד כה את הדין עם מי שעברו עליה. גם במקרה זה הדין כנראה לא ימוצה, שכן הועדה חזרה בה ברגע האחרון מהחלטתה הקודמת. מטריד לשער מה היה גורלו של השטח היפה הזה אילולא הוגש הערר, וההחלטה הבלתי חוקית הייתה נשארת על כנה".
אברהם שקד, רכז שמירת הטבע של החברה להגנת הטבע בירושלים והרי יהודה: "יש לברך על כך שבאיחור של 40 שנה, מתחילים סוף סוף להבין במטה יהודה את מגבלות סמכותה של הוועדה המקומית, את חיוניות הכנתה של תכנית מפורטת ואת הצורך בבדיקת חלופות גם להקמתם של מבנים חקלאיים בשטחים הפתוחים. הדבר בוודאי יסייע לשימורם של ערכי הטבע והנוף הייחודיים שבתחום המועצה, שהם נכס רב חשיבות של המועצה, של תושביה ושל הציבור כולו".