הועדה לתיאום וביצוע של האגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות הכריזה היום על סכסוך עבודה במגזר הציבורי. זאת בעקבות מבוי סתום במשא ומתן על תוספת השכר לעובדי המגזר הציבורי. כזכור, במסגרת המשא ומתן שנוהל עם משרד האוצר שהתנהל בין יו"ר האגף לאיגוד מקצועי, אבי ניסנקורן והממונה על השכר באוצר, אילן לוין, דרשה ההסתדרות תוספת בעלות הכוללת של 3.5% לשנה על פני שלוש שנות ההסכם- 2009-2011. האוצר מצידו הציע תוספת שכר בעלות כוללת של 0.5% בלבד

כלים

יו"ר ההסתדרות, עופר עיני אומר היום כי: "אנו מקווים שבימים הקרובים תהיה הידברות אינטנסיבית שתביא להסכם ללא שביתה". סכסוך העבודה הוכרז בכלל משרדי הממשלה והגופים הממשלתיים, החברות הממשלתיות והרשויות המקומיות.

משמעותו של סכסוך העבודה היא שאם תוך שבועיים לא ייחתם הסכם, תוכל ההסתדרות לנקוט צעדים ארגוניים לרבות שביתה ועיצומים בכלל המקומות עליהם הכריזה על סכסוך עבודה. בשבוע הבא יתקיימו פגישות בין יו"ר האגף איגוד המקצועי בהסתדרות, אבי ניסנקורן, הממונה על השכר באוצר, אילן לוין והצוותים המקצועיים.

במשרד האוצר הגיבו להכרזת ההסתדרות: "השכר במגזר הציבורי בעשור האחרון עלה נומינאלית בשיעור של 26.5%, עלייה שמשמעותה גידול ריאלי בשיעור של 4%, שהם כ-0.4% בממוצע לשנה. לשם ההשוואה, השכר במגזר העסקי עלה ריאלית בשנים אלה ב- 3% בלבד, שהם כ-0.3% בממוצע לשנה.

ככלל, זחילת השכר (קרי הגידול האוטומטי בשכר גם בהיעדר הסכמי שכר) במגזר הציבורי עומדת על כ-2% בשנה. זהו גם שיעור האינפלציה הממוצעת החזויה בשנים 2011 ו-2012 בישראל. לפיכך, הצעת האוצר לתוספת שכר בגובה 0.5% לשנה היא יותר מהוגנת.

נציין כי דרישת ההסתדרות לתוספת שכר של 10.5% משמעותה הגדלת ההוצאה על שכר בתקציב המדינה בכ- 10 מיליארד ₪ מדי שנה, זאת כאשר כלל הגידול האפשרי השנתי בתקציב המדינה בשנים הקרובות עומד על כ-6 עד 7 מיליארדי ש"ח לשנה. משמע, מעבר לכך שהממשלה תיאלץ להפנות את כל הגידול השנתי האפשרי בתקציב המדינה בשנים הקרובות להתמודדות עם העלאת שכר במגזר הציבורי, היא גם תיאלץ למצוא מקורות נוספים על מנת לממן את דרישת ההסדרות, וזאת על חשבון תחומי החינוך, הבריאות, הרווחה, הביטחון והתשתיות."