את התצוגה הקימה במבואת בניין העירייה רשות העתיקות בשיתוף עיריית עכו. התצוגה הגדולה והמרשימה - ביוזמת ראש העיר שמעון לנקרי, תחנך בטקס חגיגי ביום ג' בשבוע הבא, 27/4/2010, בשעה 17:00.
התצוגה, שבה כ-270 פריטים ומטבעות, מתמקדת בנושאים המרכזיים שמבטאים את הקשר המיוחד בין עכו לים: קרבות וכיבושים, מסחר, דת, עכו כמטרופולין, וחיי היום-יום. בין הפריטים הבולטים בה: אריחים של בית המרחץ (החמאם) מהתקופה העות'מאנית, פריטים ארכיטקטוניים מהתקופה הצלבנית ומטבע שנטבע בעכו בימי אנטיוכוס הרביעי (אנטיוכוס הרשע), המעידים על מרכזיותה של עכו בתקופות הנידונות; ראשי חץ, אבני קלע ואבן בליסטרה המהווים עדות אילמת למאבקי כוח ושליטה שהיו מנת חלקה של עכו במשך הדורות; קנקנים וידיות חתומות של קנקני יין מאיי יוון וכלי חרס מיובאים מקפריסין, ספרד, איטליה ועוד, המעידות על המסחר העשיר והמגוון שהתנהל עם ארצות אגן הים התיכון, מטבעות מחצית שקל ששימשו יהודים כתשלום המס השנתי לבית המקדש, סיר לילה עותומאני, קובית משחק צלבנית, ועוד.
החפצים בתצוגה הוצגו בעבר במוזיאון העירוני של עכו, והם חלק מהאוסף אשר טופח ע"י ד"ר זאב גולדמן - ממייסדי ומנהלי המוזיאון. את התצוגה קידם יועץ ראש העיר ישראל בן-עזרא. אצרה - רותי גושן-עובד, ועיצב רני פרייס מסטודיו Y.
עכו – אחת מערי הנמל החשובות ביותר בתולדות ארץ-ישראל שהוכרזה ע"י אונסקו כעיר מורשת עולם בשנת 2001, יושבה לראשונה לפני 5000 שנה. מקורות מים שופעים, מיקום על גבעה שהקנתה לה הגנה, עורף חקלאי פורה והצטלבות דרכים ראשיות, היו המפתח להקמתה של העיר.
עכו ממוקמת על לשון יבשה קטנה שיוצרת מפרץ טבעי שמתאים למעגן אוניות. בימי קדם, היה זה הנמל היחידי בחופי הארץ שפעל בכל עונות השנה. כך, הפכה עכו לשער לארץ-ישראל, שדרכו נכנסו לא רק צבאות וסוחרים, אלא גם אמונות, רעיונות, שפות ועוד. בין עכו לים היה קשר בל-ינותק, והוא הקנה לה את צביונה המיוחד כעיר רב-תרבותית, רב-לאומית וכמקום מפגש בין מזרח ומערב.