מחר, יום ד' 14 באפריל, שעה 19:00, בניין קיקואין, אולם 001, באוניברסיטת תל אביב, יתקיים טקס חלוקת פרסים למשתתפים בתחרות הסטודנטים לעצוב פינת זיכרון לזכרם של אילן רמון ופרופסור יהוכין יוסף. הפרויקט הוא יוזמה משותפת של החוג לגיאופיזיקה ומדעים פלנטריים, בית הספר לאדריכלות ע"ש דוד עזריאלי וגברת רונה רמון , אשתו של אילן רמון ז"ל

כלים
יוזמי התחרות הם האדריכלים יצחק לייבנד ודניאל ווכטל ופרופסור קולין פרייס. הפרויקט משקף, לפי בקשת גב' רמון, את הקשר הגורלי בין פרופסור יוסף, ניצול שואה, והאסטרונאוט הישראלי הראשון, אילן רמון. אילן לקח איתו לחלל ספר תנ"ך של פרופסור יוסף ששרד את השואה, סמל של הקיום הנצחי של העם היהודי. לא אילן ולא הספר שרדו את ההתרסקות של המעבורת , דבר שחיזק את המעגל בין שמחה , תקומה ושכול.

יצחק לייבנד, ראש בית הספר לאדריכלות מציין כי "הפתרונות שהסטודנטים לאדריכלות הגישו לתחרות הוכיחו יכולת מדהימה להתמודד עם נושא מופשט ולתת לו ביטוי פיזי,והיות שהפרוייקט הוא לביצוע, היכולת להתמודד עם הבטים מעשיים ותקציביים שהסטודנטים הציגו הפתיעה אפילן אותנו"

בטקס ישתתפו: חנה נווה, דקאן הפקולטה לאמנויות ע"ש יולנדה ודוד כץ, אדריכל יצחק לייבנד, ראש בית ספר לאדריכלות ע"ש דוד עזריאלי , פרופסור קולין פרייס, ראש החוג לגיאופיזיקה ומדעים פלנטריים, והגברת רונה רמון. הזוכים: פרס ראשון – ישראל ביטון וניר לוי, פרס שני – שירה אפק, פרס שלישי – גל גאון, לי זילברשטיין ועדי בן נון. מורים ותלמידים של בית הספר לאדריכלות ע"ש דוד עזריאלי והחוג לגיאופיזיקה ו למדעים פלנטריים. יו"ר חבר השופטים :ומנחה הטקס, אדריכל דניאל ווכטל,מורה בכיר בבית הספר לאדריכלות ע"ש דוד עזריאלי.

בטקס יחולקו 3 פרסים: פרס ראשון- 5,000 דולר לביצוע של הפרויקט שזכה ע"י התלמידים שזכו, מלגה בשווי של חצי שנה שכר לימוד, תעודה ומדליה ממשלתית לזכרו של אילן רמון. "פרס שני">פרס שני ושלישי יקבלו תעודה ומדליה. בנוסף, כל המשתתפים מקבלים ספר מתנה מבית הספר לאדריכלות.

הצעתם של הזוכים במקום הראשון, ישראל ביטון וניר לוי, משלבת מימד סמלי עם מימד מעשי, הם יצרו מקום שניתן גם לשבת בו, לכן הגישה שלהם מוסיפה מימד אנושי נוסף לעבודות הנצחה. השפה האדריכלית היא חדשנית ומשלבת רשתות מרחביות מבוססות על עקומות בשני מימדים כמעין עקומת זמן מרחב, עם ספסל הדומה לגל מעולם הפיזיקה ומהווה משקל נגד תקרה המרחבית שיצרו. הזוכים עשו עבודת מחקר מעמיקה גם בהיבט הביצועי, עבודתם מעשית וניתנת לבניה.

הצעתה של הזוכה במקום השני, צילה אפק, מצליחה לתמצת דרך טבעות מרחביות משולבות את סיפורי החיים של אילן רמון ופרופ' יוסף. היא נעה בין פסל מרחבי לפיסול קינטי, העמדתה במרחב מהווה אתגר הנדסי מורכב, דבר שפוגם ביכולת לבצעה.

הצעתם של הזוכים במקום השלישי, גל גאון, לי זילברשטיין ועדי בן נון, מצליחה לקשור את כל המרכיבים של הלובי הקיימים בדרך חדשה ומקורית על ידי אליפסה מרחבית שחלקה חורגת גם מגבולות הבניין. הקונספט ראוי לציון כמאמץ מחשבתי כולל. הביצוע כרוך בבניית אובייקט אדריכלי בחזית הבניין, דבר שמקשה על ביצוע הפרויקט, ועמידה בתנאים של תקציב ואישורים.

עדכונים אחרונים

ינו 29, 2024

מקצועות מבוקשים ומתגמלים לשנת 2024

גם על רקע המלחמה, שוק העבודה ממשיך להתפתח ויוצר הזדמנויות חדשות במגזרים שונים. בתקופת…
נוב 30, 2023

שליטה באמנות האנימציה: המשמעות של קורסי אפטר אפקטס במכללות לאנימציה

בתחום כמו אנימציה, חשוב להישאר מעודכנים תמיד. ככל שהתעשייה מתפתחת, כך גם הכלים והטכניקות…
אוק 24, 2023

התפקיד המכריע של ההכנה בתהליך החטיבה: הדרכת תלמידי כיתות ו' מחוננים

להכנה לחלוקה יש תפקיד מכריע בהדרכת תלמידי כיתות ו' המחוננים. תהליך זה חיוני כדי להבטיח…
אוג 03, 2023

מה חשוב ללמוד כשיוצאים לעבודה בהייטק

בעולם הטכנולוגיה המתפתח במהירות, חיוני להישאר בקדמת העקומה ולהצטייד בכישורים ובידע…
מרס 01, 2023

כל מה שחשוב לדעת על לימודי ניהול

תוכנית הלימודים בתואר ראשון בלימודי ניהול עוסקת בתיאוריות ובפרקטיקות של הניהול העסקי.…
ינו 16, 2023

סטודנטים? כך תקלו על עצמכם בתואר

לימודי תואר ראשון הם חוויה מרתקת ומעצימה, אבל גם תובענית מאוד.