מפקחי רשות מקרקעי ישראל פינו הסגת גבול על אדמות מדינה באיזור שוק הפשפשים ביפו בהיקף של כ-2000 מ"ר. על הקרקע, המיועדת לשיווק למגורים, ניבנו שלושה מבני מגורים בלתי חוקיים. הפולשים שבנו את המבנים החלו להתגורר בהם, ללא היתר ובניגוד לחוק, ומנעו את פעולת שיווק הקרקע למגורים במיתחם בו מתקיימים תהליכי בנייה והתחדשות

כלים

הפלישה לאדמות המדינה פונתה במסגרת פעולת אכיפה של מפקחי רשות מקרקעי ישראל, בעקבות פסק דין לפינוי הקרקע שהתקבל במסגרת תביעה שניהלה רשות מקרקעי ישראל נגד שתי המשפחות שפלשו לקרקע.

הפולשים שהשתלטו על הקרקע, בשטח כולל של כ- 2,000 מ"ר, הקימו עליה שלושה מבני מגורים בבנייה בלתי חוקית, בהם התגוררו פולשים המשתייכים לשתי משפחות שונות. הפלישה אל אדמות המדינה מהווה עבירת הסגת גבול במקרקעי ציבור, עבירה פלילית שדינה עד שנתיים מאסר בפועל.

לאחר קבלת פסק הדין הבהירו מפקחי רשות מקרקעי ישראל לפולשים כי עליהם לפנות את הקרקע, ואם לא יעשו כן יהיו חשופים לתביעות פליליות וכספיות, להחזר עלויות הפינוי ודמי השימוש בקרקע לקופת המדינה.

במסגרת התהליך, גילו המפקחים כי אחת המתגוררות במקום היא אשה שהיתה קורבן לאלימות במשפחה ומטופלת בילדים רבים. לפיכך, הקציבו המפקחים לוח זמנים הוגן של 3 חודשים, בהתחשב במצוקת האשה, לפינוי הקרקע.

מקץ שלושה חודשים פינו הפולשים את המבנים ועזבו את השטח. מפקחי רשות מקרקעי ישראל, בליווי המשטרה, הרסו את המבנים הבלתי חוקיים, למעט חדרון אחד הנמצא על קרקע בבעלות עיריית תל אביב ומצריך היתר הריסה בטיפול העירייה. מפקחי רשות מקרקעי ישראל החזירו את הקרקע למאגר הקרקעות הציבורי, ובקרוב היא תצא לשיווק במכרז למגורים.

עמיר גילת, מנהל מרחב השמירה על הקרקע מרכז ברשות מקרקעי ישראל, אומר "מדובר בהצלחה מרשימה למפקחי רשות מקרקעי ישראל, המופקדים על השמירה על קרקעות המדינה. רוב הגורמים המעורבים העריכו כי המשפחות שפלשו לקרקע לא יסכימו להתפנות ממנה למרות פסק הדין, וכי בסופו של דבר נידרש להוציא אותם מהשטח בליווי המשטרה. המפקחים נקטו בשטח בשילוב הדרוש בין נחישות לרגישות והצליחו להביא לכך שהפולשים פינו את חפציהם ועזבו את הקרקע בעצמם, כשלנו נותר רק להרוס את המבנים".