השרה לשעבר פרופ' יולי תמיר, נשיאת שנקר, יצאה למילאנו לכנס של ראשי מוסדות ללימודי עיצוב מהעולם שנועד להדק לשיתופי פעולה בינלאומיים. היא לא תיארה לעצמה שאת "שיתוף הפעולה" המעניין מכולם היא תמצא דווקא בביתן של ממשלת תימן בתערוכת "אקספו 2015" היוקרתית המתקיימת בימים אלו במילאנו. בזמן סיורה של המשלחת של שנקר בתערוכה, הגיעה המשלחת לביתן של ממשלת תימן. התימנים מייד הזמינו את המשלחת הישראלית משנקר, שכללה גם בכירות מעולם העיצוב בישראל – דגנית שוקן, ראש התוכנית ללימודי תואר שני בעיצוב בשנקר, איילת כרמון, ראש המכון לחקר הטקסטיל בשנקר ותמי ורשבסקי, ראש המרכז לחדשנות בשנקר - לסיור בביתן ולמפגש עם צורפים ומעצבי תכשיטים מתימן שנכחו בביתן כמייצגי מסורת הצורפות התימנית.
התימנים הנרגשים קיבלו את המשלחת הישראלית בחום רב, ובמהרה החלו לספר לתמיר וחברותייה על מקורות הצורפות התימנית, המתבססים על יהדות תימן. התימנים, אזרחי מדינה המוגדרת בחוק כמדינת אויב ועל אזרחיה חל איסור להיכנס לארץ, החלו להציג בפני תמיר עבודות צורפות היסטוריות שנעשו ע"י גדולי הצורפים בתימן – יהודים תימנים שעלו לארץ ועד היום עבודותיהם וטכניקות היצירה שלהם משמשות כבסיס הלימוד של אומנות הצורפות התימנית.
תמיר מצידה התרגשה אף היא וכמחווה לקבלת הפנים ביקשה מאחד האמנים התימנים שנכחו במקום, העוסק בקעקועי חינה, לצייר על ידה בחינה את המילה "שלום" (סלאם) בערבית, וסיפרה להם על המחלקה לעיצוב תכשיטים בשנקר וכיצד מתנהלים הלימודים בה.
"הלוואי והייתי יכול להגיע לביקור בישראל ולפגוש סטודנטים לעיצוב תכשיטים מאצלכם, או לארח אותם אצלנו בתימן. הייתי רוצה לראות כיצד התפתחה הצורפות בישראל וכיצד השפיעו עלייה גדולי הצורפים מתימן, שהיו יהודים ועזבו את תימן כדי לעלות לישראל", אמר לתמיר אחד הצורפים.
"התרגשנו ממש עד דמעות לראות עבודות של צורפים יהודים תימנים, כולל עיטורים לספרי תורה עם כיתובים בעברית, שמוצגים על ידי התימנים בגאווה כמופת לעבודת הצורפות התימנית. היתה חוויה מרגשת, אני יודעת שבתימן יש עכשיו קרבות שמעורבים בהם ארגונים קיצונים הנתמכים על ידי איראן וזאת מדינה שנחשבת לעויינת, לא ציפיתי שהם יקבלו את המשלחת הישראלית בקבלת פנים כל כך לבבית וחמה, הם ממש התרגשו לשמוע שאנחנו מישראל וניהלו איתנו שיחה ארוכה וערה על ישראל בכלל ותחום הצורפות בישראל בפרט. בעולם אחר, היינו מסכמים על תוכנית לחילופי סטודנטים בין שנקר ומוסד תימני ללימוד צורפות, לצערי זה בלתי אפשרי כי לבעלי דרכון תימני אסור להיכנס לארץ ולבעלי דרכון ישראלי אסור להיכנס לתימן, נחפש אפשרויות יצירתיות ליצור שיתופי פעולה וחילופי ידע", אמרה פרופ' יולי תמיר.