כדי להכין את הקציצה הענקית יזדקק השף ל-60 ק"ג קרפיונים טריים, 240 ביצים, 30 כוסות ק"ג קמח מצה, 60 כפיות מלח, 30 כפיות פלפל לבן ו......200 כפות סוכר !!, 80 בצלים בינוניים ו-50 גזרים גדולים ו200 ליטר ציר דגים
לוגיסטיקה מיוחדת נדרשת להכנת הגפילטע פיש ולכך מתגייסים צוותים ממחלקות המלון השונות. כך למשל, מחלקת האחזקה בונה תבנית מיוחדת שקוטרה 1 מטר ועומקה כ- 25 ס"מ. וגם אמבט מים מיוחד שיוכל להכיל את הגודל הלא שיגרתי של הקציצה.
בישול ה"גפילטע פיש" ימשך כ- 10 שעות, כדי לקרר אותו ידרשו 24 שעות, הקציצה תספיק לכ- 400 אנשים רעבים במיוחד ותוגש בליווי של 10 ק"ג חזרת אדומה, מסורתית.
ויש גם הבטחה: "המלון יתרום את הקציצה הענקית לטובת מוסד רווחה בעיר אילת. אין ספק שזוהי הקציצה היקרה בעולם ועלותה 3,000 ש"ח ."