שולחנות אוכל
שולחנות אוכל, כאמור, משמשים לאכילה. לרוב, שולחנות אוכל מכילים מספר מקומות, כך שמשפחה קטנה יכולה לסעוד סביבם. ישנם שולחנות אוכל קבועים בגודלם, ולעומתם ישנם שולחנות אוכל בעלי אפשרות הרחבה, כך שביומיום השולחן אינו תופס מקום רב, אך כאשר מגיעים אורחים ניתן לארח את כולם לארוחה משותפת בקלות וללא צורך בשולחנות נוספים. שולחנות אוכל נפתחים יכולים להיות קטנים מאד כאשר הם סגורים, ולהספיק ל-2 או 4 אנשים בלבד, אך להיפתח לגודל שמאפשר ארוחה של 15-20 איש בו זמנית.
שולחנות אוכל – חומרים
שולחנות אוכל עשויים ממגוון עצום של חומרים. החומר הבסיסי ביותר הוא כמובן עץ, ומרבית השולחנות הנפתחים עשויים ממנו. שולחנות אוכל יכולים להיות עשויים גם ממתכת, וגם הם עשויים להיפתח לגודל גדול יותר מהרגיל. שולחנות אוכל מעוצבים בסגנונות ייחודיים יותר, יכולים להיות עשויים מזכוכית או משילובי זכוכית, הם יכולים להיות עשויים מאבן, ועוד חומרים מגוונים רבים. גם קשת הגוונים של שולחנות אוכל היא רחבה מאד, ומשתנה הן על פי החומר ממנו עשוי השולחן והן על פי הסגנון העיצובי שאתם מעוניינים בו. היתרון של שולחנות אוכל הוא שהם יכולים להוות פריט פרקטי ושימושי, ובמקביל גם פריט עיצובי ייחודי שמפאר את הסלון, את המטבח או את פינת האוכל.
שולחנות אוכל – איך בוחרים?
כאשר אתם ניגשים לבחור שולחנות אוכל, חשבו קודם כל על הפרטים הטכניים של הבחירה. מהו השטח שקיים בבית שלכם? כלומר עד כמה גדול יכול להיות השולחן? כמה אנשים יאכלו סביבו ביום יום? וכמה באירועים מיוחדים? כך תוכלו להחליט, מבחינה פרקטית, על סוג השולחן ועל גודלו. לאחר שבחרתם את הבסיס הזה, תוכלו להתקדם ולבחור מבין המגוון העצום של שולחנות אוכל שקיים בחנויות. כדאי מאד לחשוב על הסגנון העיצובי של הבית שלכם באופן כללי, ושל האזור שבו ימוקם השולחן בפרט, כדי שתוכלו ליצור הרמוניה עיצובית, ולאפשר לשולחנות אוכל להשלים את המראה של הבית בצורה נעימה ומעוצבת. אין ספק שרכישה של שולחנות אוכל היא רכישה חשובה, שמצריכה מחשבה רבה. השקעה נכונה בשולחנות אוכל היא השקעה משתלמת וחשובה לטווח ארוך, הן בפרקטיקה והן בעיצוב.