לארגון האירוע המרגש חברו ועד היישוב ותושבי יושיביה. הבאים נהנו ממעגל מתופפים במקצבים ים תיכוניים בניצוחן של שתי משפחות מהגרעין. מחצלות נפרסו, וכל מי שחשקה נפשו נטל דרבוקה והצטרף. לאחר תפילת מנחה הוזמנו כולם למועדון המושב, שם נערכו שולחנות עמוסים בכיבוד עשיר. הערב הסתיים במעגלי שירה בליווי כלי נגינה, תפילת ערבית וריקודים.
על תהליך הקליטה מספרת ברכה טויטו מוועד היישוב: "במסגרת שיווק המגרשים בשכונת ההרחבה פנו אלינו נציגי תנועת אור וסיפרו על קבוצת משפחות, אנשים משכילים ובעלי מקצועות חופשיים מכל רחבי הארץ, שרוצים לקבוע את מגוריהם בדרום. מזכירות היישוב שמחה לאמץ את הגרעין, שקליטתו תתרום לכלל הקהילה במושב."
מוסיף מזכיר היישוב אברהם באכרי: "לפני חודשים מספר קיימנו מפגש התרשמות ראשון, ובו שוחחנו על אפשרויות שילובן של המשפחות החדשות בקהילת היישוב, כל אחת בתחומי עיסוקה ובזמנה הפנוי, כדי שבסופו של יום נצא כולנו נשכרים. למפגש הגיע מספר גדול של משפחות, בגילאים שונים, שהצטמצם בסופו של דבר ל-16 משפחות צעירות ואיכותיות. משפחות אלה יתקבלו למושב לאחר שיעברו ועדת קבלה ואבחון, כמקובל בכל יישובי המועצה."
אל יושיביה הגיעו המשפחות שלא במקרה. חלקן שמעו על ההרחבות מחבריהם המתגוררים בסמוך, חלקן בסיוע ובליווי תנועת אור. מדוע בחרו ביושיביה? התשובה היא פשוטה, אומרים המתיישבים החדשים, "יש כאן איכות חיים, תושבים מקסימים ומערכת חינוך שידועה כאחת הטובות בארץ. עם כל כך הרבה יתרונות, יש עוד צורך בהסבר?"
יושיביה הוקם בתחילת שנות ה-50 על ידי כמה עשרות משפחות צעירות וציוניות מיוצאי אלג'יריה. חלק מהבאים התפרנס מחקלאות והאחרים היו בעלי מקצועות חופשיים. עם השנים גדלו הילדים ופרחו מהקן, אולם בעשור האחרון מסתמנת מגמה של "בנים חוזרים". אלה שבים עם משפחותיהם ובונים להם בית בסמוך לבית ההורים. בד בבד עם מגמה זו משווקים מגרשים למשפחות צעירות שלא מבני היישוב, הרוצות להקים את בתיהן ביישוב בעל צביון דתי לאומי.
מוסיף מאיר יפרח, ראש המועצה: "אני מברך את הבאים ומאחל להם קליטה מהירה. מזה כמה שנים שאנו משווקים באינטנסיביות מגרשים בכל יישובי המועצה. ההרחבות זוכות להצלחה גדולה ומאות אנשים מגיעים, מתרשמים ורוצים לבנות את ביתם בשדות נגב. זאת בזכות איכות חיים, רמת התושבים וכמובן -השירותים המוניציפאליים שהמועצה מציעה."