הפולשים, שפעלו בשיתוף פעולה, הקימו מספר מבנים שחוברו זה לזה באמצעות סככה, ושימשו אותם למגורים ולשימושים עסקיים (מסגריית אלומיניום שאחד מהם פתח במקום), על אדמות מדינה בחלק הצפוני של כפר גבירול, מערבית לשכונה ההולנדית.
הקרקעות הציבוריות אליהן פלשו מסיגי הגבול, בשטח של כ- 4 דונם, אמורות לשרת את הציבור כולו כשטח מטרופוליני ירוק או כיער, אך הפולשים השתלטו עליהן ללא היתר ובניגוד לחוק, כאשר הם מבצעים בכך עבירה פלילית של הסגת גבול במקרקעי ציבור, שדינה עד שנתיים מאסר בפועל.
לאחר קבלת פסק דין לפינוי הקרקע הזהירו מפקחי רשות מקרקעי ישראל את הפולשים כי אם לא יפנו את הקרקע בעצמם הם יהיו חשופים לתביעות פליליות וכספיות. בתגובה החליט אחד הפולשים להרוס בעצמו את המסגרייה והבית שהקים ולפנות את הקרקע מתפיסתו.
השבוע השלימו מפקחי רשות מקרקעי ישראל בסיוע שוטרי משטרת רחובות את פינוי הקרקע, כאשר הם הורסים את המבנה הבלתי חוקי שהוקם ע"י הפולש השני, שלומי אקוע. הקרקע פונתה בהליך הוצאה לפועל של פסק דין, והמפקחים החזירו את הקרקע לקדמותה ולמאגר הקרקעות הציבורי.
כעת ייפתח ברשות הליך פנימי בשיתוף פרקליטות המדינה, במטרה להגיש נגד שלומי אקוע הפולש תביעה כספית להחזר עלויות הפינוי, הכוללות את עלויות הפעלת כוח האדם והציוד המכני ואת דמי השימוש בקרקע, לקופת המדינה.
עמיר גילת, מנהל מרחב המרכז בחטיבה לשמירת הקרקע ברשות מקרקעי ישראל: "מדובר בפינוי שסיים פרשייה ארוכה מאוד של פלישה לאדמות המדינה ותפיסת קרקעות ציבוריות, במסגרתו התקיים תהליך משפטי ארוך ואף ערעור על תוצאותיו. זוהי הוכחה לכך שגם אם לעיתים תחנות הצדק טוחנות לאט, הן בסופו של דבר טוחנות, ומפקחי הרשות לעולם אינם מרפים ממשימתם ובסופו של דבר הפולשים מפונים והקרקעות חוזרות לציבור. כעת יזכו תושבי רחובות בריאה הירוקה שהגיעה להם כל השנים".