54 דו"חות ניתנו היום באזור ניצנים, במבצע משותף של רשות הטבע והגנים, משטרת התנועה והשיטור הימי, לאכיפת איסור הנהיגה בחופים ובשמורות טבע. המבצע כלל גם שימוש במטוס רשות הטבע והגנים ובמסוק משטרתי, לצד סירות השיטור הימי. מתוך 54 הדו"חות, שסכומם נע בין 500-1000 שקלים, ניתנו 48 מהם לנהגים שנסעו על קו החוף ו-6 דו"חות לרכבים שירדו משבילים בשמורת טבע חולות ניצנים. במהלך השבועות הבאים ועד לסיום הקיץ צפויים להיערך מבצעי אכיפה נוספים

כלים

ליעד לינג, ממונה על האכיפה במחוז מרכז של רשות הטבע והגנים: "במהלך כל הקיץ אנחנו פועלים לחיסול התופעה של הנהיגה בחופים, תופעה שמסיבה נזק גדול לטבע בסביבה החופית ומסכנת גם את השוהים בחוף. בחלק מהמקרים מדובר באנשים שאינם מודעים לנזק אותו הם גורמים ולכן חשובה במיוחד ההסברה שמבוצעת לצד מבצעים אלו. כשם שאותם אנשים לא היו רוצים שייסעו בגינתם הפרטית- כך עליהם להבין שחופי הים, שמורות הטבע והגנים הלאומיים הם החצר האחורית של כולנו. לצד אלו יש לא מעט נהגים שעבורם השטח הוא פארק לפעילות אקסטרים ולרכיבה פרועה- אלו צריכים להבין שהפקחים והשוטרים נמצאים שם בכדי לאכוף את החוק".

במרכז הארץ ולאורך חופי ישראל נותרו מספר שטחים פתוחים ושמורות טבע ערכיות אשר מבקשים לשמר את הטבע שנדחק בשל פיתוח עירוני ותשתיות. שטחים אלו משמשים רבות את תושבי האזור לפעילות נופש, ולא פחות חשוב מכך מקיימים שטחים אלו מגוון של בתי גידול שונים, מחוף ים דרך פארק יער טבעי ועד לבתי גידול לחים.

רבים מבעלי החיים והצמחים באזור מתקיימים רק בזכות השמירה על השטחים הללו, וביניהם ניתן למצוא צבאים, חתולי ביצות, שועלים, צבי ים, מינים שונים של זוחלים ודו- חיים, עופות מים ועופות דורסים וכמובן צמחיית בר עשירה שמקיימת את כל אלו. בכל אלו פוגעת תנועת הרכבים, שהורסת ורומסת את מחילות של בעלי חיים, מהדקת וחורצת את פני השטח ופוגעת גם בצומח שבמקום.

מעבר לכך, לעיתים אף מדובר בסכנת חיים לשוהים על החוף ובוודאי שמדובר במטרד עבור אותם אלו שמבקשים לצאת לטבע על מנת לטייל, לנפוש וללמוד. "במרבית המקרים הרכבים שנתפסו לא רק שנסעו היכן שאסור- גם עשו זאת בפרעות" מוסיף ליעד לינג, "אנחנו מקווים שהמאמצים שלנו יישאו פרי ושבשבועות הבאים נראה ירידה במספר הדו"חות, למען כל מי שמבקש ליהנות מהטבע ומהנוף שחופי ישראל מציעים לו".