גן המצודה בצפת משנה את פניו. הגן ההיסטורי, מהיפים והמיוחדים בישראל עובר בימים אלה שיקום יסודי. לפרויקט שותפים סטודנטים מהמכללה האקדמית צפת, העוסקים בשימור המצודה במסגרת קורס אקדמי ומתוך מטרה לתרום לקהילה
הפרויקט מתקיים במסגרת הקורס "צפת בראי התקופות" ביוזמת ד"ר ינון שבטיאל, מן המחלקה ללימודי ארץ ישראל במכללה האקדמית צפת, בו לומדים היום כ-200 סטודנטים מרחבי הגליל.
במהלך הקורס מתקיימים סיורים לימודיים ברחבי העיר העתיקה בצפת ונערכים מפגשים עם חוקרי צפת ועתיקותיה. בעידודו של הארכיאולוג דרור ברשד, מנהל מרחב צפון ברשות העתיקות, הופיעו בקורס האחרון ארכיאולוגים מטעם רשות העתיקות שסיפרו על פעולות השימור שנעשות בצפת.
הסטודנטים נפגשו עם מרצים אורחים, שתרמו להרחבת הידע האקדמי במסגרת הלימודים. בין המרצים האורחים היו גם מר יוסי סטפנסקי, ארכיאולוג העיר צפת, שספר על החפירות הארכיאולוגיות המתנהלות בעיר, מר אריה סימנה מותיקי צפת, שסיפר על מאורעות מלחמת העצמאות וכיבוש העיר, מר יאיר ספרן מחוקרי העמותה לתולדות חיפה, שהרצה על דמותם של פאח'ר אדין ודהאר אל עומר, שליטי הגליל במאות ה- 17 וה- 18, והגב' יערה שאלתיאל, מהמחלקה לשימור עתיקות ברשות העתיקות, שתיארה את עבודות השימור ברחבי עיר.
לצד הלימודים האקדמיים והחווייתיים, השתתפו הסטודנטים בעבודות לשימור המצודה הצלבנית המפורסמת של צפת. במסגרת זו לקחו הסטודנטים חלק בשיקום ובבנייתו מחדש של שביל קדום למצודה, כשהאחריות לטיפול בנושא נוהלה ע"י העמותה 'לבנות ולהבנות', העוסקת בשימור העיר צפת, תחת פיקוחה של רשות העתיקות במחוז הצפון. במהלך העבודות הספיקו הסטודנטים להשלים את שיקומו של חלק גדול מהשביל אשר ישמש בעתיד אחד הצירים המרכזיים לטיול בגן. את סיום הקורס ציינו הסטודנטים בסיור מקיף במוזיאון 'בית המאירי' בהדרכתה האישית של גב' ג'ודי מור-המאירי, מנהלת המוזיאון.
"הסטודנטים עסקו בהתלהבות בעבודות השימור מתוך תחושה של שליחות ותרומה לקהילה בה הם חיים" סיפר ד"ר ינון שבטיאל שהוסיף, כי הסטודנטים שילמדו בקורס הקרוב, ימשיכו בפרויקט השיקום וישתלבו בפרויקטים נוספים בעיר העתיקה של צפת.