עצרת מחאה של שתיקה התקיימה הערב (שבת, 3.10) בכיכר הבימה בתל אביב, נגד "מדיניות חוסר המעש המסוכנת והמופקרת של ממשלת ישראל, המדרדרת אותנו שוב למעגל הדמים", ובקריאה לשני הצדדים לחזור לשולחן המשא ומתן.
בתגובת נגד לשתיקה של ראש הממשלה באו"ם והפקרתו את הזירה המדינית ל"ניהול הסכסוך" הכושל והאלים, צעדו עשרות המפגינים במעגל שקט, כאשר הם מחזיקים שלטים המסמלים חוליות בשרשרת המייצרת את מעגל האלימות: קיפאון מדיני; ייאוש; התחזקות הקיצוניים; פיגועים; בנייה בהתנחלויות; תג מחיר; הסתה; מחסומים; מעצר מנהלי; קסאמים, וכן הלאה.
בעצרת השתתפו עשרות מפגינים ואליהם הצטרפו במעגל המחאה השקטה עוברי אורח רבים.
במהלך ההפגנה נרשמו גם עימותים בין המפגינים לעוברי אורח מהימין אשר צעקו ואיימו על המפגינים עד להתערבות השוטרים שהיו נוכחים במקום.
"העצרת התקיימה לאחר פיגוע הירי הקטלני בו נרצחו נעמה ואיתם הנקין, שהם לגברי התנועה "אך האחרונים שהתווספו למעגל הדמים ההולך ומתרחב בחודשים האחרונים, כתוצאה ממדיניות בת היענה והקפאון המדיני המוליכים את שני צידי הסכסוך לייאוש ולטרור.
"קו ישר עובר בין אירועי תג מחיר וההצתה הקטלנית בכפר דומא, לפיגוע הירי השבוע ולפיגוע הדקירה שהתרחש שעה קלה לפני תחילת ההפגנה, ולאינספור תקריות אלימות משני הצדדים להן אנו עדים בעת האחרונה." אמרו המארגנים
ג'מיל קסאס ממחנה הפליטים דהיישה, פעיל בלוחמים לשלום, אמר בהפגנה: "בשנים האחרונות יש יאוש מוחלט בצד הפלסטיני מהשלום. אני לא מצדיק את מה שקורה בזמן האחרון, זו אלימות שלא מובילה לשום מקום. כדי לעצור את זה, שני הצדדים חייבים להתחיל לעשות משא ומתן ולפעול לשלום בשטח, ולא רק בדיבורים ריקים."
אודי גור, המתאם הישראלי של תנועת לוחמים לשלום אמר: " בשבועות האחרונים אנו רואים איך מפלצת האלימות חוזרת ומרימה ראש. המציאות של הסכסוך שלנו מעגלית. לא משנה מי התחיל רק ברור שצריך לשבור את מעגל האלימות. עלינו לדרוש מהמנהיגים שלנו שיפתחו כאן אופק של תקווה לחיים אחרים, או שנבחר במנהיגים אחרים."
תנועת 'לוחמים לשלום' הוקמה על ידי ישראלים ופלסטינים אשר לקחו חלק פעיל במעגל האלימות באזורנו ופועלים כיום בדרכים לא אלימות למען שלום ודו קיום. בשנים האחרונות ערכה התנועה מאות פעילויות משותפות, מפגשי פעילים ולוחמים לשעבר, סיורים, הפגנות, חוגי בית והרצאות, בישראל ובפלסטין. באירועים אלו הם קוראים לסיום הכיבוש, להתנגדות גורפת לכל סוג של אלימות, משני הצדדים, ולהכרה בקיומם של שותפים לדיאלוג בצד השני.