קמח ללא גלוטן של "בר-אל" מתאים במיוחד לחולי צליאק ולרגישים לגלוטן, ולכל אחד שמבקש להפחית באכילת גלוטן. הקמח הינו רב תכליתי, ומהווה פיתוח טכנולוגי אשר מאפשר להגיע בקלות לתוצאות נפלאות של מאפים ומתכונים המשלבים קמח, בהם חלות, לחמים, עוגות, עוגיות פשטידות ועוד. כשר פרווה בהשגחת הרב לנדא. מחיר: כ-17 ₪ (ל- 500 גרם). להשיג ברשת יינות ביתן, שופרסל (מחלקות GREEN), אושר עד ובבתי טבע ברחבי הארץ.
עוגיות שוקולד מתפוצצות - ללא גלוטן
מצרכים:
• 2 ביצים
• כוס סוכר (200 גרם)
• חצי כוס קקאו (70 גרם)
• כוס וחצי קמח בר אל ללא גלוטן (210 גרם)
• 2 כפיות אבקת אפייה
• רבע כפית מלח
• שליש כוס שמן (70 גרם)
לציפוי:
• אבקת סוכר
• סוכר
אופן ההכנה:
1. בקערה מערבבים קקאו, סוכר ושמן.
2. מוסיפים ביצים ומערבבים להטמעה.
3. מוסיפים את הקמח בר אל, מלח ואבקת האפייה ומערבבים עד לקבלת בצק.
4. יוצרים כדורים קטנים בגודל כפית ומגלגלים תחילה בסוכר, ואז באבקת הסוכר ומניחים על תבנית אפייה.
5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-9 דקות.
עוגיות חמאות נימוחות שנמסות בפה - ללא גלוטן
מצרכים:
• 1 ורבע כוסות (175 גרם) קמח בר-אל ללא גלוטן
• חצי כוס סוכר (100 גרם)
• 5 כפות (50 גרם) שקדים מולבנים טחונים
• 125 גרם חמאה רכה
• 1 כפית תמצית וניל
לציפוי:
• אבקת סוכר
• שקדים שלמים
אופן ההכנה:
1. במיקסר (אפשר גם בקערה) מערבבים קמח, שקדים טחונים, חמאה, סוכר ותמצית וניל עד לקבלת בצק אחיד.
2. יוצרים כדורים קטנים ומניחים בתבנית עם נייר אפיה.
3. אופים 15 דקות ב-180 מעלות.
4. מפזרים אבקת סוכר מעל.
פרטים ומתכונים נוספים באתר הבית: www.BarelLife.co.il
חברת "בר-אל" מייצרת ומשווקת מגוון רחב של מוצרים ללא גלוטן במגוון קטגוריות, כגון – לחמים ומאפים, עוגות, עוגיות, תערובות להכנה בבית, קמחים ועוד. את המוצרים ניתן להשיג ברשתות מזון, בתי טבע, מסעדות, בתי קפה ועוד. המפעל פועל בסטנדרטיים גבוהים ביותר ועל פי תקני איכות של מכון התקנים הישראלי ובהם ISO9000, תקן HACCP ותקןGMP של משרד הבריאות.