כלים

הפסטיבל יתקיים בין ה-29.5 עד ה-2.6 בסינמטק שדרות ומכללת ספיר עם הקרנות חגיגיות, אורחים מחו"ל ופרויקטים מיוחדים. הפסטיבל ייפתח עם הקרנת בכורה של הסרט "עדות" של שלומי אלקבץ ויינעל עם הסרט "הערת שוליים" של יוסף סידר

פסטיבל קולנוע דרום, שהחל דרכו כיוזמה של המחלקה לקולנוע וטלוויזיה במכללה האקדמית ספיר, חוגג עשור של הצלחות מרשימות. הפסטיבל מביא עימו תפיסה חדשה, חתרנית, לא מסחרית, רדיקלית, ומציע תכנים מאתגרים שנראים רק מעט במפת פסטיבלי הקולנוע בישראל. כבכל שנה, מארח הפסטיבל יוצרים עכשוויים ופורצי הדרך בקולנוע הישראלי והבינלאומי ומציג שלל של יצירות ביכורים פרי עבודתם של בוגרי המחלקה לקולנוע וטלוויזיה בספיר.

פסטיבל 'קולנוע דרום' העשירי מציג שלוש תכניות היוצרות חגיגה קולנועית ותרבותית של חמישה ימים בתוך מרחב, המזמן מפגש עם יוצרים, אמנים ואורחים מתרבויות שונות בעולם, ומאפשר דיון פתוח סביב קולנוע שאינו מסתפק רק באומנות, אלא מבקש לעמת אותנו עם המציאות בה אנו חיים.

ד"ר אבנר פיינגלרנט, מנהל ויוזם הפסטיבל, ראש המחלקה לקולנוע וטלוויזיה במכללה האקדמית ספיר: "פסטיבל קולנוע דרום, שמתקיים זו השנה העשירית על קו גבול טעון ונפיץ נולד מאמונה ועבודה סיזיפית וקשה שמטרתה להפוך את הפריפריה לצועדת בראש המחנה, לכזו שמביאה בשורה של שינוי... זהו קולנוע רעב שבועט בכל פרה קדושה וחושף את שרשי הקיום החברתיים והאישיים באמצעים ייחודיים שהיוצרים בוחרים בהם להגיד את מבעם.. זהו קולנוע מטריד שחודר מבעד לקליפות הנוחות של מוסכמות הצפייה המחפש אחר קול צלול שמאתגר את החברה הישראלית. אין זה קולנוע של אג'נדה. זהו קולנוע שמחפש את החד פעמי והייחודי בכל קול ותמונה שאנו מביאים אל המסך. פסטיבל קולנוע דרום העשירי עבורנו הוא תקווה שאפשר לעשות זאת אחרת - להפוך את הפירמידה!"

תכניות הפסטיבל

הפסטיבל מציג שלוש תכניות קולנוע מרכזיות - קולנוע ישראלי עם טרום בכורות ישראליות, תחרות תיעודית חדשה, קולנוע עלילתי אלטרנטיבי ופוקוס על היצירה הקולנועית של נורית אביב, קולנוע עולם בתוכנית בינלאומית מסין, צ'ילה, קנדה וצרפת, קולנוע דרום החדש המציג את סרטי הבוגרים במחלקה לקולנוע וטלוויזיה.

התכנית הישראלית

טרום בכורות - פתיחה נעילה

"עדות" של שלומי אלקבץ – (ערב הפתיחה, 29.5.11) מונולוג אחד שמסופר ע"י 24 שחקנים. המילים נמסרות, והארץ נותרת דוממת. שורה של קולות, פנים, אנשים ומקומות. עדות הוא ניסיון לתאר את מערכת היחסים המדממת ואת היעדר הנפרדות של הפלסטינים והישראלים העומדים ו "משמיעים את קולם" על אותה פיסת אדמה. שני נרטיבים, שהם אחד. הסרט מורכב מפרגמטים, תמונות שקפאו בזמן וסיפורים שאיש אינו רוצה לשמוע. האנשים שמספרים, תלושים בחלל, באים ונעלמים, ללא נקודת אחיזה, ורק הנוף הדינאמי, עד, לדברים שחלפו על פניו. עדות הוא התעקשות קולנועית לייצר הקשבה מחודשת לאירועים יומיומיים שמרכיבים את זהותנו.

אירוע פתיחה בתמיכת קרן רבינוביץ'- פרוייקט קולנוע

"הערת שוליים" של יוסף סידר – (ערב הנעילה, 2.6.11) שני חוקרי תלמוד האחד עכבר ארכיונים וכתבי יד שהפחד הגדול בחייו הוא לטעות, והשני כוכב מזהיר, רטוריקן נדיר ששמח על ההזדמנות לתווך את התלמוד לקהל הגדול – מתקוטטים ביניהם על פירורי ההוקרה שהתחום האיזוטרי שלהם מחלק. זה מכוער ואכזרי כמו שרק יריבות אקדמיות מסוגלות להיות. אל קצת יותר. כי שני החוקרים הם גם אב ובנו.

אירוע הנעילה בתמיכת קרן הקולנוע הישראלי וסרטי יונייטד קינג

פוקוס על הקולנוע של נורית אביב

נורית אביב היא אחת הדוקומנטריסטיות המרתקות שפועלות כיום בעולם. בסרטיה מבקשת אביב למצוא שפה קולנועית שתאפשר לה לצאת אל מסעותיה האינטלקטואלים. במסגרת הפוקוס על יצירותיה יקרין הפסטיבל בהקרנת בכורה את סרטה החדש "שפה אחת ודברים אחדים", הסרט החותם את טרילוגיית השפה שלה.סרטים שיוקרנו במסגרת זו: אובדן, אלנבי, קטע, האלפבית של ברולי בואברה, משפה לשפה, לשון קודש, שפת חול, מקום, עבודה, שפה אחת ודברים אחדים

תוכנית תיעודית ישראלית- אוצרת דנאי אילון

פסטיבל קולנוע דרום אוצר מסגרת חדשה לסרטים תיעודיים איכותיים שמדגישים רגע היסטורי-פוליטי ואסתטי בקולנוע הישראלי התיעודי העכשווי. הפסטיבל מעניק 10 אלפים ₪ לכל סרט שנבחר להשתתף במסגרת זו*. (*למעט חברי הנהלת הפסטיבל שאינם זכאים לקבל כל מענק כספי גם אם משתתפים במסגרת התחרותית)

סרטים שיוקרנו במסגרת זו: "מטאדור המלחמה" - אבנר פיינגלרנט, מכבית אברמזון, "ג’יפסי דייווי" - רחל לאה ג’ונס, "הטרילוגיה האוזבקית" - אבישי סיון, "מותרות" - דוד אופק, "שפה אחת ודברים אחדים" - נורית אביב.

"מטאדור מלחמה" סרטם של אבנר פיינגלרנט ומכבית אברמזון: הסרט משלב מסע לאורך הגבול בזמן המלחמה בעזה בינואר 2009 עם קריאה של השחקן אלון אבוטבול ותמונות מקורידה ספרדית של מטאדור ושור, שמביטות על המצב שלנו כלכודים בעולם חייתי ופולחני של מלחמה וכוח. מסע אבסורדי והזוי לארץ אהובה שהפצע המדמם שלה מכריע את חווית הקיום שלנו.

"ג'יפסי דיווי" סרטה של רייצ'ל לאה ג'ונס: מגולל את סיפורו של דויד סרווה ג'ונס, אביה של הבימאית, דרך סיפוריהם של חמש נשותיו וילדיו, הם שיודעים טוב מכולם מיהו האיש שבא, ראה וכבש וכבש וכבש, כי הוא זה שפרט את כאבים על הגיטרה במשך 50 שנות קריירה והרג אותם בשירה.

"הטרילוגיה האוזבקית" סרטו של אבישי סיוון: עוסק בזהות הבוכרית של שלושה דורות גברים במשפחתו האוזבקית של הבמאי. הסרט מלווה אותם בשלוש אפיזודות בחייהם: הנכד – עוזב בגיל 30 ועובר לגור בתל אביב, שם הריקנות מניעה אותו לחקור מדוע התכחש לעדותו עד כה. האבא – עובר חרדת נטישה לאחר מות אמו והופך להיות תלותי ואובססיבי על מהלכיה של אשתו, הסבא – מחליט לנסוע לבקר באוזבקיסטן. לנסיעה מצטרף הנכד בחיפוש אחר שורשים.

"שפה אחת ודברים אחרים" סרטה של נורית אביב: מסע אל תוך השפה העברית מנקודת מבטם של אלה המתרגמים אותה. הסרט מביא דיוקנאות של עשרה מתרגמים, פסיפס של דמויות חוצה ארצות, תרבויות ושפות. הסרט יפתח בספרות המדרשית שנכתבה לפני כאלפיים שנה וייחתם בספרות המודרנית של ימינו. דווקא המתרגמים, מי שבאים מתרבות אחרת, עשויים לגלות לנו, דוברי העברית, פנים אחרות בשפה שאנו מדמים להכיר.

"מותרות" של דוד אופק: סיפור הסגר על רצועת עזה מעליית החמס דרך החפצים שקיבלו או לא קיבלו אישור כניסה.

קולנוע עלילתי עצמאי

לראשונה בפסטיבל, מוקדשת משבצת המיועדת לסרטים עלילתיים עצמאיים של במאים צעירים. מסגרת זו תיוחד לעשייה קולנועית פרועה, חצופה, המיועדת לערער ולאתגר את הקולנוע הישראלי המסחרי והסדור. מיזם משותף לפסטיבל ולקרן הקולנוע הישראלי, אשר תשקיע 12,000 ש"ח בהפצתו של כל סרט שנבחר להקרנה במסגרת משבצת זו.

סרטים שיוקרנו במסגרת זו : "חתולים על סירות פדלים" – יובל מנדלסון, נדב הולנדר, "2 בלילה" - רועי ורנר, "ג'ו + בל" – רוני קידר, "פלנטה אחרת" - עידן זעירא

"חתולים על סירות פדלים" של יובל מנדלסון ונדב הולנדר : זוג תיכוניסטים (דנה פרידר ומיכאל מושונוב) שמגיע לירקון לחגוג חצי שנה של זוגיות יחד עם החתול הג'ינג'י והשמן של הבחורה. הם משכירים סירת פדלים ושטים בירקון, אך למרבה הצער והאימה – החתול נופל למים שזוהמו בחומרים רדיואקטיביים בידי האדמירל (שמואל וילוז'ני) ורצף הזוועות מתחיל.

"2 בלילה" של רועי ורנר: סיפורם של 2 זרים, בחור ובחורה, הנפגשים בבר תל אביבי ומחליטים להמשיך את הלילה ביחד. הם נוסעים לביתה, אך כאשר הם מגיעים ליעדם הם מגלים שכמו בכל עיר גדולה – אין מקום חנייה. החיפוש אחר מקום חנייה הופך אותם ל'שבויים' של הסיטואציה והם מוצאים עצמם במסע לילי רצוף דמויות מגוונות ואירועים מפתיעים.

"פלנטה אחרת" של עידן זעירא : צוות צילום בחיפוש אחר אדם שחי כילד בקרבה של להקת זאבים, במרחבי סיביר המדהימים. סרט על בדידות ותעתועי גורל

"ג'ו + בל" של רוני קידר: קומדיית פשע שחורה ורומנטית אודות שתי בחורות לא רגילות, המפתחות אהבה למולדת ואחת לשנייה, על ציר פלורנטין 0 שדרות.

התוכנית הבינלאומית:

הקולנוע של ברונו דומו- אורח הפסטיבל

ברונו דומו הוא אחד הבמאים המעניינים והחשובים ביותר שפועלים כיום בעולם הקולנוע. על שניים מסרטיו הקודמים, "האנושות" ו"פלנדריה", זכה בפרס הגדול של חבר השופטים בפסטיבל קאן. הקולנוע של דומו הוא קולנוע של פרדוקסים. הוא ריאליסטי ועם זאת חותר לסימבוליקה ולהפשטה. הוא סגפני בסגנונו ומזכיר במאים כמו קרל תיאודור דרייר הדני ורובר ברסון הצרפתי, שאף הם עסקו במאבק בין הגוף לנפש ובחיפוש אחר גאולה. אולם בשונה מהם יש בקולנוע שלו פרצי יצריות ואלימות שהם מפתיעים ומזעזעים דווקא בשל התרחשותם בנוף קולנועי מאופק לכאורה. סרטים שיוקרנו במסגרת זו: האנושות, הדוויג , חיי ישו, פלנדריה

קולנוע קנדי עצמאי- דני קוטה אורח הפסטיבל

אנרגיות חדשות מנשבות בקולנוע הצעיר של קנדה בשנים האחרונות. במאים צעירים שזה להם הסרט הראשון או השני בוחרים להציג קולנוע אמיץ, מאתגר ולא קונבנציונאלי. סרטים אלו משקפים הלך רוח חדש וצעיר שרוצה יותר מהכול לצאת מתוך הקלישאות הקולנועיות המקובלות ולהציע במקום זאת ניסיונות קולנועיים בנרטיב, בצילום ובעריכה. במסגרת זו יארח הפסטיבל את הבמאי דני קוטה. קוטה נחשב לאחד הבמאים הצעירים המבטיחים וכבר זכה במספר פרסים יוקרתיים. סרטיו מתמקדים בסיפורים קטנים משולי החברה, ומצולמים בעיקר בקוויבק, באזור דובר הצרפתית של קנדה.

סרטים שיוקרנו במסגרת זו: גוויות, חיינו הפרטיים, כל מה שהיא רוצה, מדינות הצפון, קרלינג

קולנוע חדש מצ'ילה- פבלו לארין אורח הפסטיבל

צ'ילה הצמיחה בעשר השנים האחרונות סצנה קולנועית מרשימה שמורכבת בעיקר מחבורה צעירה של יוצרי קולנוע עצמאיים. יוצרים כמו חוזה לואיס טורה לבייה, ניל אטלה ופאבלו לארין החזירו את הקולנוע הצי'ליאני למרכז המפה הבינאלומית. יוצרים צעירים אלה מנסים להתמודד עם ההווה הצי'ליאני שספוג כל כולו במשקעי עבר של 17 שנות דיקטטורה אכזרית. במסגרת זו מארח הפסטיבל את במאי הקולנוע הצי'ליאני פבלו לארין. נולד בסאנטיאגו, צ'ילה ב-1976. למד קולנוע ותקשורת באוניברסיטת UNIACC. סרטו השני "טוני מנרו" (2008), משך אליו את תשומת לב המבקרים והיה אחד הסרטים המסקרנים בקאן באותה שנה. סרטו החדש "פוסט מורטם" (2010) הוקרן בבכורה בפסטיבל ונציה האחרון. סרטיו עוסקים באופן בו משפיע העבר האפל על האינטימיות הכי בסיסית של בני אותה חברה.

סרטים שיוקרנו במסגרת זו: טוני מנרו- פאבלו לארין, פוסט מורטם- פאבלו לארין, נוסטלגיה אל האור- פטריסיו גוסמן

קולנוע סיני עכשווי -פוקוס על הקולנוע של וונג בינג

במסגרת זו יארח הפסטיבל את ליהונג קונג מפיקת הסרטים של וונג בינג

וונג בינג הוא ללא ספק אחד מנושאי דיגלו של הדור החדש בקולנוע הסיני העכשווי. הוא נחשב לאחד הבמאים הדוקומנטריים הבכירים לא רק במולדתו, אלא גם בעולם. סרטו האחרון של בינג, שהוא גם סרטו העלילתי הראשון, "המחפורת" (2010) היה ה-film sorpresa בפסטיבל ונציה האחרון. פסטיבל קולנוע דרום יבקש להתמקד בקולנוע הסיני העצמאי של השנים האחרונות סרטים שיוקרנו במסגרת זו: איש ללא שם, המחפורת, ממערב למסילה, פנגמינג, זיכרון סיני

פסטיבל קולנוע דרום יארח את ריצ'רד פניה מנהל פסטיבל הקולנוע של ניו יורק בלינקולן סנטר

ריצ'ארד פניה יציג מקבץ סרטים חדשים ממקסיקו, שחלקם טרם הוקרנו בארץ ובעולם. מקסיקו היא בעלת מסורת ארוכת שנים של עשייה תיעודית; המהפכה המקסיקנית (1910-1917) הפכה לאירוע הפוליטי הראשון שצולם באופן רחב, כאשר עשרות צוותי צילום בינלאומיים מקליטים כל זווית של המאבק. בשנים האחרונות אנו עדים לפריחה של במאים מקסיקנים בזירה הבינלאומית כמו אלחנדרו גונזלס אינריטו, אלפונסו קוארון ואחרים, אולם בצילם ובמקביל אליהם התחיל להיווצר זרם של קולנוע תיעודי דינאמי וצעיר, שאותו יבקש ריצ'רד פניה לחשוף לראשונה בישראל.

ג. קולנוע דרום החדש - סרטי בוגרים של המחלקה לקולנוע וטלוויזיה בספיר:

פסטיבל קולנוע דרום מציג כמדי שנה, במסגרת התחרות המסורתית, את סרטי הבוגרים שנוצרו במחלקה לקולנוע וטלוויזיה במכללת ספיר. כמו תמיד, מדובר בקולנוע מסקרן ומרתק שצומח בדרום על קו הגבול החדש בין עזה לשדרות.

יו"ר חבר השופטים אייל סיון: במאי, מפיק, תיאורטיקן ומורה. חבר השופטים: פרופ' חביבה פדיה משוררת (חסר מאפרת) לוצ'יאנו באריזון מנהלו האמנותי של פסטיבל הקולנוע התיעודי היוקרתי,VISIONS DU REEL בניון, שוויץ. ז'ורז' בולון- מנהל אומנותי של פסטיבל הקולנוע הבינלאומי לסרטים קצרים בקלרמונט פרנד.

במסגרת תחרות הבוגרים יוענקו לסטודנטים פרסים בסך כולל של כ50,000 ₪.

סרטים שיוקרנו במסגרת זו: 513 ימים של פילמותרפיה – ליטל מייזל, אוברטורה – דן סחר, אור ראשון – קרן טרוסט , אבשלום – מאיר פרידמן אנשי המעבר – ערן בר-עם, אף אחד חוץ מאיתנו – רומן שומונוב, בין הטיפות – אריאל תמיר, בלבית – אמיתי זמורה, דראפט ראשון - יעל אוסטרייכר, סיון בלנק, מיטל דגני, לי-שי שירן, הלנות – דינה כצמן, חג שמח - לוצה מרוואני, חולה על מסי - עדי וייס, תומר בר שדה, חיים של ריטה – נופר חברוני, יש עם מי לזמזם – איתי צור, מאחורי הזכוכית – אביטל שרון, מה? - סתיו קוזנץ, מחסום - איל אלקויטי, מלח הארץ – רוני בארי, מן הרה - אוריאנה בן-אבא, מסילות – נלי גיא, משולים – איתי פרץ, נחיתת אונס - גיא ירוסלבסקי, נקמה בחמישה צעדים - אביגיל זילברמן, עור ברווז – הדס נוימן, עפרונות - מייסאן חדאד, קשר שתיקה – רעות קליין, שכחה שם זמני – שחר ברימר.

אירועים ופרויקטים מיוחדים

השקת הספר "קולנוע דרום" בעריכת ארז פרי וד"ר אבנר פיינגלרנט, מיזם משותף למכללת ספיר, קרן הקולנוע הישראלי, קרן רבינוביץ' – פרויקט קולנוע

'קולנוע דרום', הספר, מהווה חלק מהתפישה הרחבה במחלקה לקולנוע בספיר ובפסטיבל קולנוע דרום, שלא ניתן להמשיך וליצור קולנוע מבלי לשוחח עליו, להתווכח, ללמוד ולהבין את הקונטקסט שבו הוא נוצר. המחלקה רואה את תפקידה של האקדמיה ואת תפקידו של הפסטיבל ליצור מודעות והבנה עמוקה יותר, ההכרחיות לניתוח כל יצירה באשר היא. ספר קולנוע דרום בא לתת מענה לצורך זה דרך כתיבה ודיון על הקולנוע שמוצג בפסטיבל. הספר יוצא בהוצאת מכללת ספיר והוצאת פרדס.

הכותבים: דנאי אילון, ג'ייסון אנדרסון, טיירי גארל, דרורית גור אריה, שמוליק דובדבני, נטלי חזיזה, צבי טל, אפרת כורם, אורי ש. כהן, פיליפ לקו לברט, אייל סיון, הלן סיקסו, אבנר פיינגלרנט, ז'אן מישל פרודו, ארז פרי, איציק רוזן, סמי שלום שטרית, יעל שנקר, נעמה שפי.

פיצ'ינג ליוצרים צעירים לסרטים תיעודיים - יוזמת ומפיקה אוסנת טרבלסי

מיזם משותף של פורום היוצרים הדוקומנטריים, קרן גשר, קרן רבינוביץ,ערוץ 8, הרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו.

מטרת הסדנא היא להעניק הזדמנות ליוצרים בראשית דרכם. לחוות תהליך הצגת סרט בפני קרנות, גופי שידור ומפיקים בכירים ולסייע להם בהיכרות עם נציגי הגופים והתעשייה. היוצרים המשתתפים הינם סטודנטים ממגוון בתי הספר לקולנוע בישראל העומדים בפני יצירת סרט הגמר שלהם.

הסרטים הזוכים יקבלו מענקים בסך 20000 מהקרנות השותפות למיזם. ערוץ 8 יבחר מבין המועמדים סרט אחד ויעניק מענק הפקה בסך 50000 ₪ שם ישודר הסרט

פרסים ייעודיים ליוצרים צעירים

המחלקה לקולנוע וטלוויזיה במכללה האקדמית ספיר, מבקשת לסלול דרך ליוצרים צעירים מרחבי הארץ המבקשים לאתגר את השפה הקולנועית כמדי שנה יעניק הפסטיבל פרסים ייעודיים בסך כולל של כ-70,000 ₪ ליוצרים צעירים בשלב פיתוח תסריט או השלמת הפקה של פרויקט מאחת או יותר מהסוגות הבאות: תעודה ו/או דרמה ו/או אנימציה ו/או ניסיוני.

תכנית טלוויזיה: אוצרת ענת ענבר ראש מסלול טלוויזיה בשיתוף עם 'קשת'

פריחת הטלוויזיה הישראלית בארץ ובעולם הביאה להפקת יצירות מרשימות הנוגעות באוניברסאלי ובמקומי כאחד ומשקפות ומשפיעות על התרבות בישראל בהיקף ובאופן שהם ללא תקדים. פסטיבל קולנוע דרום ייחד תוכנית של סדנאות אמן מבית היוצר של קשת: מפגש עם רן שריג "רמזור": הצלחה בארץ ובחו"ל מפגש עם טל הררי, מנהלת פיתוח בקשת בנושא פיתוח, ייבוא וייצוא של פורמטים ותוכניות. מפגש עם יוצרי "המשרד"- הכותבים האמריקאיים הידועים לי אייזנברג וג'ן סטופינסקי - המפיקים הראשיים של הגרסה האמריקאית לסדרת הטלוויזיה האהובה והמוערכת "המשרד" - יתארכו בפסטיבל ויקיימו מפגש מיוחד בו יספרו על עבודתם. כמו כן יתקיים פיצ'ינג לפורמטים טלוויזיוניים של תלמידי המחלקה לקולנוע וטלוויזיה במכללת ספיר. הפרויקטים המבטיחים יזכו בחניכה וליווי מקצועי של זכיינית ערוץ 2 קשת, ובמלגות פיתוח לצורך הפקת פיילוט. מלגות הפיתוח, בשווי של עד 30,000 יחולקו על ידי קרן שהוקמה על ידי מכללת ספיר למטרת קידום ועידוד היצירה הטלוויזיונית של סטודנטים וחשיפתה..

תכנית אנימציה: אוצר התוכנית וריקרדו ורדסהיים מ"מ ראש מסלול אנימציה מכללת ספיר

החל מ-2008 מייחד הפסטיבל תוכנית המוקדשת ליצירה עצמאית של אנימציה. בשונה מהפקות אנימציה מסחריות, אנימציה עצמאית שמה דגש על טביעת האצבע הייחודית שמותירה הטכניקה והחומריות על הסרט, כחלק מהאמירה של הסרט. במסגרת תוכנית זו נחשפת גם העשייה של הסטודנטים במסלול האנימציה במכללת ספיר. במסגרת התוכנית יתקיים מופע מחול ואנימציה אשר נוצר בהשראת הספר "איש ישן" של ז'ורז' פרק. כוריאוגרפיה וריקוד: אפרת רובין. אנימציה ועריכה: אסנת ולד במסגרת תוכנית זו נחשפת גם העשייה של הסטודנטים במסלול האנימציה במכללת ספיר.

תכנית פס-קול: אוצר מרסלו פילבסקי ראש מסלול למוסיקה ופס קול לסרטים במחלקה לקולנוע וטלוויזיה בספיר

בהמשך לתוכנית הלימודים הייחודית שמציע מסלול מוזיקה ועיצוב פס קול במחלקה לקולנוע וטלוויזיה במכללת ספיר יקדיש הפסטיבל תוכנית שלמה שמתמקדת באמנות פס-הקול הקולנועי. במסגרת התוכנית יערכו מפגשים עם מעצבי פסקול בכירים מהארץ ומחו"ל.

במסגרת תוכנית זו יתקיימו המפגשים הבאים: מפגש עם רועי קופרוסר, מלחין ומעצב פסקול לסרטים, טלוויזיה, פרסומות ומשחקי וידאו, מרצה בסיטי קולג' של ניו יורק. מופע טקסט/סאונד ייחודי של אומן הקול ג'וזף שפרינצק מפגש עם אביב אלדמע במסגרת דיון בסרט יפתח אלדמע את תפיסתו הקולנועית כמעצב פסקול ייחודי ומקורי. ויציג אלדמע את עבודת הפסקול שלו בסרט "ואלס עם בשיר".

דקה דרום - תחרות וחלוקת פרסים

פרויקט ייחודי שנולד בקורס הסרט הקצר במחלקה לקולנוע וטלוויזיה בספיר. הסטודנטים יוצרים אסופת סרטים קצרים (עד 4 דקות) על מושג הדרום והשלכותיו על חיינו.

משבצת זו מושכת אליה התעניינות גדולה מהתקשורת בשל הסרטים המדויקים על הדרום. במשבצת בד"כ מתקיימת תחרות בין הסרטונים ומתקיים פאנל בנושא הדרום.

המכללה האקדמית ספיר היא המכללה הציבורית הגדולה בארץ. לומדים בה למעלה מ 8,000 סטודנטים. מאז הוקמה המחלקה לקולנוע וטלוויזיה ב'ספיר', היא הפכה לאחד מבתי הספר המובילים לאמנויות המסך visual arts)) בישראל. המחלקה מעניקה תואר ראשוןB.F.A בקולנוע ומציעה ארבעה מסלולי התמחות: טלוויזיה, קולנוע, אנימציה, ומוסיקה ועיצוב פסקול לסרטים. בוגרי המחלקה משתתפים בעשרות תחרויות ופסטיבלים ברחבי העולם.

מופעים מוזיקליים

כמדי שנה יתקיימו במעטפת הפסטיבל אירועי חוצות ומופעים מוזיקליים.

ניהול אומנותי של היוצר נעם שלמה, יועצת מוסיקלית פרופ' חביבה פדייה.

רשימת המופעים:

מופע פתיחה: דיקלה

מופע הנעילה: קובי אוז - המופע החשמלי.

מופעים נוספים במהלך ימי הפסטיבל:

אוי דיוויז'ן, מורין נהדר, לאה שבת, ויקטוריה חנה ,אגדת הבריות להקת מונסון, The Turkishrailway - המסילה הטורקית, אבי בניון, הנוטשים.

פסטיבל קולנוע דרום 2011 יתקיים החל מיום ראשון ה- 29.5.11 ועד יום חמישי ה- 2.6.11. ההקרנות יתקיימו בשני אולמות ההקרנה של סינמטק שדרות ומשכן אלה.