תלמידי חטה"ב רוגזין בקריות הציגו דגמים של "פארק תעשייה ידידותי לסביבה", במסגרת פרויקט משותף עם התאחדות התעשיינים סניף צפון, איגוד ערים להגנת הסביבה אזור מפרץ חיפה וגופים נוספים

כלים

בטקס סיום חגיגי הגיע לסיומו מיזם עיצוב פארק תעשייה ידידותי לסביבה בקרית אתא ובמפרץ חיפה. המיזם מתקיים בחט"ב א' של רוגוזין בקרית אתא זו השנה העשירית, בשיתוף פעולה בין המשרד להגנת הסביבה, איגוד ערים אזור מפרץ חיפה, התאחדות התעשיינים בישראל- סניף צפון, משרד החינוך מפעל חיפה כימיקלים, מפעל דשנים. התחרות ע"ש אחד ממייסדי המיזם, יוסי הומל ז"ל , תעשיין ממקימי מפעל מעגלי מלתא שבאזור התעשייה ציפורית.

במהלך  יום הטקס, הוצגו בפני צוותי השיפוט, שהורכבו מאנשי מקצוע במגוון תחומים, 32 דגמים עליהם עמלו כ-200 מתלמידי כיתות ט' בבית הספר, מראשית שנת הלימודים. התלמידים החלו את השנה בבניית תכנית עסקית ממנה נגזר המיזם שהציעו לבניית פארק תעשייה המשלב מספר היבטים: חינוך, תעשייה וסביבה. בין השופטים ומלווי הפרויקט היו: ליאור אפלבאום מנהל התאחדות התעשיינים בצפון, עמי אלכסנדרון, חבר ועדת קשרי תעשייה קהילה בסניף צפון של התאחדות התעשיינים, תעשייני אזור מפרץ חיפה ומנהלת בית הספר פרומה צולר.

אפלבאום: "מדובר במיזם חשוב מאין כמותו. התלמידים והתלמידות הקדישו שעות רבות, הן מזמנם הפרטי והן במהלך הלימודים הסדירים, לצורך מחקר, פיתוח וייזום. אנו כהתאחדות התעשיינים בצפון רואים חשיבות רבה במיזם מסוג זה שמסייע לבני הנוער להבין מה זה בכלל תעשייה ואיך היא יכולה להשתלב בפיתוח בר קיימא עם אזורי מגורים ומסחר. גייסנו תעשיינים שהעבירו מספר הרצאות וליווינו את התלמידים  בדרך לגיבוש דגמים עתידיים שמהווים, בחלק מהמקרים, חידושים שעדיין לא באים לידי ביטוי בפארקים התעשייתיים הפועלים כיום ברחבי הארץ. היצירתיות של הדור הצעיר בתכנון הפארקים היא מקור השראה לתעשיינים שמעורבים במיזם כמו גם השימוש המושכל ברעיונות לבנייה ירוקה ולניצול נכון של שטחים בפארקי תעשייה מתוכננים".

פרומה צולר מנהלת בית הספר: "מדובר בהליך מרתק שעוברים התלמידים במהלך השנה. יש כאן שינוי עצום בתפיסה שלהם את הסביבה בה הם חיים. אנו מציגים ולומדים לאורך השנה את הבעיות והצרכים הנובעים מהקמה ותפעול פארק התעשייה ה"ירוק" והתלמידים מציעים פתרונות המשתלבים בדגמים שהם יוצרים במסגרת הפרויקט. במהלך המיזם התלמידים עושים שימוש מושכל במשאבים תוך שמירה על הטבע והסביבה ועל כבוד האדם, לצד פיתוח תשתית תעשייה חיונית לשגשוגה כלכלת המדינה. גם השנה ראינו פרוייקטים מרשימים ביותר ואני מאמינה שההישגים שרשמו התלמידים ילוו אותם גם בשלבי ההתבגרות שלהם, כאזרחי העתיד של מדינת ישראל"    מימין לשמאל- עמי אלכסנדרון- חיפה כימיקלים וחבר ועדת קשרי תעשייה קהילה בהתאחדות – צפון, מלכה הומל- רעייתו של מייסד המיזם יוסי הומל ז