henyonמנהלת אזורי התעשייה בפתח תקווה, בשיתוף מפקחי מינהל ש.פ.ע. (שיפור פני העיר) החלה בחודשים האחרונים בתהליך מיפוי שטחים ציבוריים עירוניים לשם הכשרתם לצורכי חניות מוסדרות. בשנים האחרונות, עקב הגידול החד שחל עם כניסתן של חברות חדשות לאזורי התעשייה בעיר שהגיעה לשיאה בארבע השנים האחרונות עם כניסתן של 1077 חברות חדשות, נוצר חשש להווצרות מצוקות חנייה. יש לציין כי מדי יום פוקדים את אזורי התעשייה בפתח תקווה כ- 120,000 עובדים בנוסף לאלפי מבקרים, שהצורך המיידי לרווחתם הינם מגרשי חניה

לאור כניסת החברות הרבות, החלה מנהלת אזורי התעשייה בשיתוף מפקחי מינהל ש.פ.ע במבצע איתור שצ"פ (שטחי ציבור פתוחים) באזורי התעשייה, כדי להכשירם למגרשי חנייה זמניים. זאת על מנת לפתור את מצוקת החנייה שנוצרה באזורי התעשייה. במסגרת המבצע שהחל לפני מספר חודשים הושקעו עד כה מאות אלפי שקלים. בחניונים אלו לא ייגבה תשלום ובמנהלת מאמינים שצעד זה יהווה זרז לצירוף חברות נוספות לאזורי התעשייה.

מנהל המנהלת, שלמה בנימין: "מגרשים רבים שהופקעו לטובת צרכי ציבור באזורי התעשייה נותרו זמן רב ללא פיקוח והתמלאו ברבות השנים בפסולת בנין והפכו למטרדים ציבוריים קשים. דוגמה לכך, היא מגרש נטוש בקרית אריה שהוצאנו ממנו 127 משאיות פסולת בנין שהם כ- 2500 טון שעברייני פסולת שפכו במשך השנים. לכן, התחלנו בחודשים האחרונים במבצע להכשרת מגרשים עירוניים לא מנוצלים לצרכי חנייה".

במנהלת מציינים כי בעקבות המבצע הוכשרו עד כה 15 מגרשים נטושים שמהווים כ-2000 מקומות חנייה ללא תשלום, כשסך הצפי העתידי עומד על תוספת של כ- 3000 מקומות חנייה באזורים אלו. בנימין: "המבצע מאפשר חנייה חופשית לתעשיינים והמבקרים וגם מונע השתלטות של גורמים לא רצויים על מגרשים אלו. המגרשים מגודרים ומשולטים וכל עוד לא יחלו בהם תהליכי בנייה, הם יעמדו ללא תשלום לטובת הקהל הרחב".

אחד התעשיינים שמביעים שביעות רצון מהמהלך הוא יניב גבריאל, מנהל מגדל אדגר שברחוב אפעל 35: "עם התערבות מנהלת אזורי התעשייה, הוכשרו עשרות מקומות חנייה במתחמים שונים באזורנו שהביאו להקלה במצוקת החנייה שאותה חווינו בצורה יומיומית".