מטרת העתירה לבג"צ: לייצר שקיפות לציבור - לחייב את ועדת השרים לענייני חקיקה לחשוף את תוכן הישיבות שלה. קבוצת ארגונים חברתיים עתרה לבג"צ באמצעות עו"ד אילן יונש וביקשה לפרסם את הפרוטוקולים הסודיים של ועדת השרים לענייני חקיקה ולחשוף את השיטה, אשר באמצעותה השרים שולטים על הכנסת ומחליטים כיצד יצביעו הח"כים.
מחר (ד', 9:00) ידון בג"צ בעתירה שהגישו עמותות תנו לחיות לחיות ואנונימוס לזכויות בעלי-חיים, המבקשת לאסור על "המשלוחים החיים" של עגלים וטלאים מאוסטרליה ומאירופה לשחיטה בישראל. במוצ"ש השתתפו כ-2,500 אנשים בעצרת מחאה נגד "המשלוחים החיים". את העתירה הגישו עמותות תנו לחיות לחיות ואנונימוס לזכויות בעלי-חיים כנגד מנהל השירותים הווטרינריים במשרד החקלאות.
היום, 25.5.10, הגיש המוקד להגנת הפרט עתירה לבג"ץ, יחד עם 15 ארגוני זכויות אדם, ישראליים ופלסטיניים, כנגד גירוש פלסטינים מהגדה המערבית לרצועת עזה, אך ורק על בסיס כתובתם, כפי שרשומה במרשם האוכלוסין. המדובר בפלסטינים החיים שנים רבות בגדה, לעיתים עשור ואף למעלה מכך, ושהקימו בגדה את ביתם, נישאו, הביאו ילדים לעולם ומפרנסים את משפחותיהם. ישראל מסרבת לתקן ולעדכן את כתובותיהם ומותירה אותם ברישומים הישראליים כמתגוררים ברצועה
עירית צפת עתרה לבג"ץ נגד משרד החינוך בדרישה לחזור ולתקצב את מימון ילדי הגנים בגיל שלוש, מימון שהופסק בראשית השנה. בעתירה שהוגשה ע"י משרדי עו"ד קורין בטבריה ניטען על הפלייה בתקצוב ילדי גיל שלוש כאשר ישובים מבוססים מצפת זוכים למימון של 90% בעוד צפת מופלת לרעה
11 שופטי בג" צ יידרשו להכריע מחר- האם חוק האזרחיות הוא חוק גזעני או דמוקרטי? מחר, יום שלישי ה- 2.3.2010, בשעה 10:00, יקיים בג"ץ דיון בעתירות לפסילת חוק האזרחות, הפעם בפני הרכב מורחב של 11 שופטים. בדיון יידונו גם בקשות הצטרפות של ארבע עמותות ימין, המדגישות את השיקולים הדמוגרפיים שמאחורי החוק ה"זמני"
'אדם טבע ודין' והחברה להגנת הטבע עתרו לבג"צ נגד הרפורמה בחוק התכנון והבנייה: פגמים חמורים בהליך קידום רפורמת התכנון והבניה, שהשלכותיה על הסביבה מרחיקות לכת. אדם טבע ודין, החברה להגנת הטבע ועוד 4 ארגוני סביבה וחברה הגישו היום (א') עתירה לבג"צ נגד הרפורמה בחוק התכנון והבנייה של נתניהו: "הליך קידום החוק מהווה פגיעה קשה בזכותו של הציבור.
בג"צ יכריע בשאלה האם המוסד לביטוח לאומי ימשיך לשלול את קצבת השארים מאלמנות שלא נישאו אך הכירו בן זוג חדש. מאז שנת 1994 מפעיל המוסד לביטוח לאומי חוקרים פרטיים העוקבים אחר אלמנות הזכאיות לפיצויי שארים במטרה לבדוק האם יש להן בן זוג. במידה ויש "ראיות לזוגיות", שולל הביטוח הלאומי את קצבת השארים מהאלמנה, למרות שלא נישאה, ולמרות שבחוק כתוב במפורש שניתן להפסיק את תשלום הקיצבה רק במקרה של נישואין.