מבצעים וביקורות בשטח ייערכו עד סיומה של עונת הציד ב-31 בינואר (2010), כאשר למעשה במהלך כל השנה מפגינים הפקחים נוכחות מוגברת באזורי הצייד במדינת ישראל בכדי לוודא שהחוקים נשמרים ועל מנת לפעול כנגד ציידים לא חוקיים או ציידים ברישיון שמפירים את חוקי הציד.
בישראל מותר לצוד במהלך עונת הצייד תורים, שלווים, אגמיות, וברווזים בלבד. בנוסף, אסור לצוד בשעות החשיכה. ישנן מספר הגבלות נוספות על הציידים: אסור לצוד בשטחי שמורות טבע וגנים לאומיים, אסור לצוד בקרבת יישוב (
מעבר לכך חשוב להדגיש כי צבאים, חוגלות, דורבנים וארנבות אינם מוגדרים בישראל כחיות צייד, ואסור לצוד אותם או כל חייה אחרת שאינה מוגדרת כחיית צייד.
רוני מלכא, הממונה על אכיפת החוק ברשות הטבע והגנים: "הציד הספורטיבי קיים בארץ בהיקף קטן יחסית לעולם, והוא מותר בחוק. רשות הטבע והגנים עוקבת אחר אוכלוסיות חיות הבר שהחוק מתיר לצוד ובמידת הצורך פועלת להוצאה של מינים מרשימת המינים המותרים בציד. בשנים האחרונה הצלחנו להכניס תיקונים לתקנות הצייד, הכוללים איסור ציד במאגרי המים של צפון שפלת יהודה- שם חורפים מינים נדירים של עופות, ובראשם ברווז נדיר בשם צחראש לבן, והוצאת מינים מרשימות חיות הצייד- כמו הארנבת. פקחי רשות הטבע והגנים פועלים רבות למניעת ציד לא חוקי- אזרח שנתקל באדם העובר על חוקי הציד או פוגע בטבע מתבקש לדווח מיד למוקד הסביבה של רשות הטבע והגנים- 6911*, ופקחי הרשות יגיעו לטפל בקריאה".
לאחרונה העביר המשרד להגנת הסביבה לשאר משרדי הממשלה תזכיר להצעת החוק שיזמה רשות הטבע והגנים, שבמסגרתו תבוטל עונת הציד וייאסר על ציד ספורטיבי. "הציד נחשב לפעילות ספורט ופנאי פופולארית במרבית העולם המערבי ומהבחינה הזו החוק החדש יהפוך את ישראל למדינה הראשונה בעולם שאוסרת על ציד שלא למטרות שמירת טבע. גם כיום מספר הציידים בישראל הוא נמוך מאוד ביחס למדינות אחרות" מוסיף רוני מלכא.