כלת פרס נובל, עדה יונת, המדע"ר במשרד התמ"ת ועשר חברות מתחום אבטחת מידע, יקדמו שיתופי פעולה בתחום הטכנולוגיה מול בכירים בתעשייה היפנית. בין החברות – ראד ור, צ'קפוינט ואלביט מערכות. המדע"ר, במשרד התמ"ת, יחתום על הסכם שת"פ עם לשכת המסחר של העיר אוסקה, בירתו של חבל קנסאי, שהינו הכלכלה השמינית בגדלה בעולם

משלחת של 14 חברות ישראליות בתחום אבטחת המידע יצאה אמש ליפן לפגישות עם חברות יפניות, במסגרת "יום טכנולוגיות", המתקיים השבוע, אליו נרשמו למעלה מ-300 משתתפים. המשלחת כוללת חברות שונות מתחום אבטחת המידע, רובן מתמחות בתחום התוכנה.

באירוע המרכזי שיתקיים בטוקיו, יפגשו החברות הישראליות עם נציגים מחברות התעשייה המובילות ביפן. באירוע יישאו דברים המדען הראשי של משרד התמ"ת, מר אבי חסון, יחד עם כלת פרס הנובל, הפרופ' עדה יונת וכן נציגי חברות יפניות מובילות. בנוסף, יבקרו נציגי החברות במרכז החדשנות של חברת פוג'יטסו ובחברות אחרות נוספות.

המדען הראשי של משרד התמ"ת, אבי חסון, ייפגש עם בכירי התעשייה היפנית וארגונים ממשלתיים במטרה לקדם את שיתוף הפעולה הטכנולוגי והיחסים הכלכליים בין המדינות, בהם נציגי המועצה הלאומית היפנית למחקר ומדע (CSTP) והמכון הלאומי למחקר ופיתוח תעשייתי מתקדם (AIST) .

בנוסף, יחתום המדע"ר, בשם משרד התמ"ת, על הסכם שיתוף פעולה עם לשכת המסחר של העיר אוסקה, בירתו של חבל קנסאי, שהינו הכלכלה השמינית בגדלה בעולם ויבקר בחברות מובילות בתחומי טכנולוגיות המידע ומדעי החיים, וביניהן פוג'יטסו, מיטסובישי טאנאבה, שיונוגי, אומרון ועוד.

המפגשים אורגנו על ידי הציר הכלכלי של משרד התמ"ת בטוקיו, מר איתן קופרשטוך, בשיתוף עם מכון הייצוא הישראלי.

מהמינהל לסחר חוץ של משרד התמ"ת נמסר כי יפן בשנה החולפת הסחר בין יפן ולישראל התרחב ועבר את רף ה-3.5 מיליארד דולר. הייצוא הישראלי ליפן עמד על כ-893 מיליון דולר, עלייה של כ-30% משנת 2010. הייבוא מיפן עמד בשנת 2011 על כ-2.8 מיליארד דולר, עלייה של כ-36% מהשנה לפניה