כלים

חברת TRANSCATHETER TECHNOLOGIES GMBH הגרמנית זכתה בתואר סטארט-אפ השנה בתחום הקרדיולוגיה בתחרות שנערכה במסגרת כנס הקרדיולוגיה השנתי, ה-ICI 2011, הנחשב למוביל בעולם בתחום החדשנות. הכנס, בו לקחו חלק מעל 1000 אורחים מהארץ מחו"ל, נערך השבוע בתל אביב והתחרות היתה פתוחה בפני רופאים, יזמים וחברות סטארט-אפ היכולים להפגין "רעיונות חדשים ומקוריים". פאנל שופטים הבינלאומי, כלל מהנדסים, רופאים, יזמים ואנשי הון סיכון

יושבי הראש, פרופ'-לוטן (ימין) ופרופ'-ביאר (משאל) עם פרופ' רון-וקסמן (צילום:רון אוריאל)

הסטארט-אפ הזוכה, מציג, לדברי השופטים, גישה ופתרון מהפכני לטיפול התערבותי בפרפור פרוזדורים (הצורה השכיחה ביותר של הפרעות קצב בלב), שמאפשר טיפול קרדיולוגי התערבותי, על ידי בידוד הורידים הראתיים ללא צורך בהליך פולשני מורכב. הטכנולוגיה כוללת השתלת סלילים מגנטים לורידים הראתיים, בהליך התערבותי קצר, כשהטיפול וחימום הסלילים נעשה ללא צורך בניתוח במהירות, בקלות וללא צורך בטכנולוגיית מיפוי.

בפרס 'הרעיון המבטיח' זכתה חברת Flux Medical הבלגית, שפיתחה מסתם אורטאל מהדור החדש, המאפשר למצנתר לשלוט במדויק באופן ובמיקום השתלת המסתם, עם אפשרויות לשינוי המקום גם לאחר ההשתלה. האיטום והאחיזה של המסתם, מונעים דליפה מאפשרים עמידות לאורך זמן.

בפרס 'מפעל החיים' מטעם ה-ICI זכה פרופסור רון וקסמן, מנהל היחידה הקרדיולוגית בבית החולים בוושינגטון.

לדבריו של פרופסור רפאל ביאר, יו"ר הכנס "חדשנות, ובמיוחד בתחום הרפואה, היא המנוע של כל ארגון שחושב על הצלחה בעידן כלכלי כה לא יציב. אין לי ספק שהזוכים ימשכו את תשומת הלב של משקיעי הון סיכון ואנשי השקעות אחרים".

הזוכים בתחרות הוזמנו לגלוואי, אירלנד, בכדי לקחת חלק בסדנת חדשנות של חברת מדטרוניק העולמית, שהעניקה את חסותה לאירוע.

הכנס הבינלאומי ICI Meeting 2011, שהסתיים השבוע, עסק בחידושים בתחום הקרדיולוגיה ההתערבותית ושם דגש על חדשנות, טכנולוגיות, מכשור וטיפולים חדשים. לקחו בו חלק רופאים וצוותים רפואיים העוסקים בקרדיולוגיה התערבותית, מדענים וחוקרים, נציגים בכירים שייצגו את החברות המובילות בתחום.