בטקס חגיגי במעמד השר יצחק הרצוג, נשיא אוניברסיטת תל אביב, פרופ' יוסף קלפטר, מייסד פרס דן דוד מר דן דוד, חתני הפרס , בכירי המערכת האקדמית והעסקית, נציגי הקהילה הזרה, שגרירים ומכובדים, הוענקו אמש פרסי דן דוד לשנת 2010. פרס דן דוד, פרס בינלאומי בסך 3 מיליון דולר, הוא פרי יוזמה משותפת של קרן דן דוד ואוניברסיטת תל-אביב. הפרס שנקרא על שם איש העסקים והנדבן הבינלאומי, דן דוד מנוהל באוניברסיטת תל-אביב. נשיא האוניברסיטה הפרופסור יוסף קלפטר משמש כיו"ר דירקטוריון פרס דן דוד.
חתני "פרס דן דוד">פרס דן דוד לשנת 2010 נבחרו על ידי ועדות מקצועיות, המורכבות מחברים נכבדים מהקהילה האקדמית (חלקם חתני פרס נובל) ומקהילת העסקים הבינלאומית. הפרס מוענק משנת 2002 לאנשים ולמוסדות בעלי הישגים מצטיינים וייחודיים ותרומה מוכחת לאנושות - במדעי הטבע, באמנות, במדעי הרוח, בעסקים או בשירות למען הציבור, ללא אפליה מכל סוג שהיא, בכל אחד ממימדי הזמן: עבר, הווה ועתיד. (מיליון דולר לכל מימד זמן).
חתני הפרס תורמים 10% מזכייתם למלגות לדוקטורנטים ובתר-דוקטורים מצטיינים. עשר מלגות בסך 15 אלף דולר כל אחת, מוענקות השנה לדוקטורנטים ובתר-דוקטורים מצטיינים מאוניברסיטאות ברחבי העולם ועשר מלגות נוספות מוענקות לדוקטורנטים ובתר-דוקטורים מצטיינים מאוניברסיטת תל-אביב. מקבלי המלגות מצטרפים לפורום האינטרנט של מקבלי מלגות פרס דן דוד, המשמש כפלטפורמה לדיונים והתייעצויות בנושאי המחקר המעסיקים אותם.
מתוך כוונה להשפיע על דור המנהיגים הבא, פונה פרס דן דוד גם לתלמידי תיכון בישראל, באמצעות תחרות חיבורים בנושא "מי הגיבור שלך?". בחיבוריהם מגישים התלמידים הצעות למועמדים ותחומים הראויים לקבלת "פרס דן">פרס דן דוד. כותבי החיבורים הנבחרים משתתפים בסדנת כתיבה מתקדמת באוניברסיטת תל אביב. השנה זכו במקום הראשון שלושה חיבורים אשר זיכו כל אחד מהתלמידים בסך 10,000 ₪. 12 תלמידים זכו במקום השני- בפרס של 2500 ש"ח, ו-20 חיבורים במקום השלישי- פרס בסך 1250 ש"ח כל אחד.
חברי הנהלת הפרס בוחנים את הצעותיהם של התלמידים הזוכים בעת בחירת תחומי הפרס לשנה הקרובה. נשיא המדינה , שמעון פרס אשר נבצר ממנו להשתתף בטקס שלח ברכה מיוחדת למר דן דוד, לנשיא אוניברסיטת תל אביב פרופ' יוסף קלפטר ולכל אחד מחתני הפרס לשנת 2010. בברכתו הדגיש הנשיא כי "3 אלמנטים הם הלב של הסביבה הגלובאלית בה אנו חיים, והם חיוניים לבנייה ויצירה של מחר טוב יותר: דמוקרטיה, תרבות, מדע וטכנולוגיה. חתני הפרס לשנת 2010 הם נציגים בולטים בכל אחד מתחומים אלה ופועלם נושא תרומה משמעותית לעיצוב עתיד בעל איכות חיים טובה יותר."
במעמד הענקת הפרסים, ציין מייסד הפרס מר דן דוד: "אני שב ומברך את הזוכים המכובדים ומקווה שפרס דן דוד ימשיך לתרום להתפתחות החברה ולקידום האנושות בתחומי המחקר, האמנות התרבות והעשייה"
נשיא אוניברסיטת תל אביב ויו"ר דירקטוריון הפרס הפרופ' יוסף קלפטר ציין בדבריו כי : "כאוניברסיטה, אנו מחוייבים ליוזמות שפרס דן דוד מגלם ומניע- ידע, יצירתיות, וחדשנות בתחומים אשר מרחיבים את המחקר וחקירת העבר, מעשירים את החברה שלנו היום ומאפשרים לנו לשפר את עולמנו בעתיד. אני גאה שאוניברסיטת תל אביב היא הבית של פרס דן דוד ומעניקה את הקרקע הפוריה לקידום המטרות לטפח הישגים מדעיים, טכנולוגיים ותרבותיים."
חתן הפרס במימד העבר בתחום: "צעידה לעבר הדמוקרטיה", ג'ורג'יו נפוליטנו, אשר נבצר ממנו להגיע מסר כי "חש אני שזכיתי בכבוד גדול זה לא רק עבורי כאדם המעורב בחיים הציבוריים, אלא גם עבור מה שאני מייצג כנשיא הרפובליקה של איטליה, וכאישיות פוליטית המעורבת בתהליך הבנייה והאיחוד של אירופה שוחרת השלום".
הטקס שהופק על ידי "נאווה שילוני">נאווה שילוני רז מ "צוות רז">צוות רז והבמאי "ירון הראל">ירון הראל , התנהל בליווי תכנית אמנותית עשירה בה לקחו חלק הסימפונט של רעננה, להקת המחול ורטיגו וקבוצת השחקנים של רות קנר. את הערב פתחה הסימפונט של רעננה ביצירתו של ורדי :"כוחו של גורל"- יצירה שחיבר כאשר היה חבר הפרלמנט האיטלקי הראשון. השמעת היצירה - מחווה לחתן הפרס במימד העבר, בתחום" הצעידה לעבר הדמוקרטיה": "נשיא איטליה">נשיא איטליה ג'ורג'יו נפוליטנו.
מימדי הזמן השונים, התחומים בהם התמקד פרס דן דוד בשנת 2010 וכן הסיפורים של חתני הפרס, באו לידי ביטוי במופע מרהיב, בשילוב מולטימדיה תוך שימוש בדיבור, תנועה, מחול, מוסיקה ומערכות דיגיטליות. את הטקס חתמה היצירה "מארש ההכתרה" של המלחין ג'וזפה מיירביר בביצוע סימפונט רעננה.
הזוכים בפרס דן דוד לשנת 2010 בשלושת מימדי הזמן – עבר, הווה ועתיד, הם:
עבר – בתחום "הצעידה אל הדמוקרטיה": "פרס דן דוד">פרס דן דוד לשנת 2010 מוענק ל "נשיא איטליה">נשיא איטליה ג'ורג'יו נפוליטנו Mr. Giorgio Napolitano) ) על תרומתו לחיזוק הערכים והמוסדות הדמוקרטיים באיטליה ובאירופה.
הווה – בתחום של "ספרות – סיפורה של המאה ה-20": "פרס דן דוד">פרס דן דוד לשנת 2010 מוענק למר אמיטאב גהוש (Mr. Amitav Ghoshׂ) על כתיבתו יוצאת הדופן הפורסת יריעה רחבה של ההיסטוריה של המאה ה-20 מנקודת "מבט פוסט">מבט פוסט קולוניאלית ועל הבנת מהות האדם, החשוף למגוון שפות ותרבויות. "פרס דן דוד">פרס דן דוד לשנת 2010 מוענק לגב' מרגרט אטווד ( (Ms. Margaret Atwood על כתיבתה הייחודית שסייעה לגיבוש זהות לאומית קנדית מוגדרת בעודה בוחנת נושאים כגון קולוניזציה, כח פוליטי, פמיניזם וניצול הטבע.
עתיד – בתחום של "מחשבים וטלקומוניקציה": חתני הפרס במימד העתיד נבחרו על סמך תגליותיהם החלוציות ופורצות הדרך, אשר הכשירו את הקרקע לפיתוחים מהפכניים נוספים. "פרס דן דוד"> פרס דן דוד לשנת 2010 מוענק לפרופ' מיכאל רבין על מחקריו פורצי הדרך והשפעתם על התפתחות טכנולוגית של המחשוב והתקשורת, ועל תרומתו המכרעת להגנה על הפרטיות בתקשורת ספרתית ויצירת שיטות הצפנת נתונים שאינן ניתנות לפיצוח. "פרס דן דוד">פרס נוסף ה וענק לפרופ' לאונרד קליינרוק, הנחשב לאבי האינטרנט, על תרומתו המחקרית רבת ההשפעה לתחום רשתות התקשורת, ויצירת עקרונות היסוד עליהם מבוססים רבים מההיבטים החשובים ביותר של תקשורת המידע והאינטרנט. "פרס דן דוד">זוכה נוסף בפרס הוא ד "ר גורדון א. מור (Gordon E. Moore, Chairman Emeritus of the board, Intel – יו"ר כבוד של אינטל(, על "חוק מור" המנחה את תעשיית המוליכים למחצה ועל היותו בין מייסדי חברת אינטל, חלוצת המיקרו מעבדים.
מר דן דוד, יהודי יליד רומניה, עלה לישראל בשנת 1961, והביא עמו חלום: לפתח טכנולוגיות חדשניות בתחום עיסוקו, הצילום התעשייתי. בשנת 1965 קיבל מבן דודו הלוואה , שאפשרה לו להגשים את חלומו - הוא פיתח את תא הצילום האוטומטי, והפך לאיש עסקים מצליח. חוויה מוקדמת זו היא שהובילה את דן דוד לייסד את פרס דן דוד, המוקיר אנשים המשפיעים על החברה האנושית, ומסייע לסטודנטים ויזמים צעירים להפוך לחוקרי ומנהיגי העתיד.
וזוהי הפילוסופיה של דן דוד: "הכסף הוא מדד להצלחה, בדיוק כמו שמעלות צלסיוס הן המדד לטמפרטורה. הכסף אינו מטרה בפני עצמה. ההצלחה יכולה להביא לאדם סיפוק, אך לאחר שסופקו צרכיו האישיים, צריך הכסף לשמש למטרות טובות. זו הסיבה שייסדתי את הפרס: באמצעותו יוקדש חלק מההון שצברתי לקידום עבודתם של אנשים מובילים, שהרחיבו את הידע שלנו על עברנו, שיפרו את חיינו בהווה, וסייעו לנו ליצור עתיד טוב יותר."
דן דוד מחלק היום את זמנו בין אנגליה, איטליה, ספרד וישראל. הוא נשוי לגבריאלה פליישמן דוד, ואב לאריאל דוד. כמו כן מעורב דן דוד במספר רב של פרויקטים פילנתרופיים, במגוון עצום של תחומים – מארכיאולוגיה ועד רפואה וקולנוע.
בראש מועצת המנהלים של פרס דן דוד עומד פרופ' יוסף קלפטר, נשיא אוניברסיטת תל-אביב.
יתר חברי ההנהלה הם: שר התרבות הצרפתי, פרדריק מיטראן, ממשלת צרפת; ד"ר הנרי א' קיסינג'ר, לשעבר מזכיר המדינה של ארצות-הברית; פרופ' הלן קרר ד'אנקוז, חברה לשעבר בפרלמנט האירופי ומזכירה קבועה של האקדמיה הצרפתית למדע; פרופ' חנה הולבורן גריי, פרופ' להיסטוריה, אוניברסיטת שיקגו; מר דן דוד, מייסד פרס דן דוד; פרופ' ז'אן מארי-לן, פרופ' לכימיה ב"קולג' צרפת"; פרופ' יהושע יורטנר, לשעבר נשיא האקדמיה הישראלית למדעים ופרופסור לכימיה באוניברסיטת תל-אביב; פרופ' איתמר רבינוביץ',יושב ראש- קרן דן דוד ופרופסור להיסטוריה של המזרח התיכון באוניברסיטת תל אביב; מר עמנואל רומאן, מנכ"ל שותף בחברת GLG Partners ; מר פרנסיס ואהל, איש עסקים בינלאומי ופרופ' צ'ארלס וייסמן, מרכז סקריפס , פלורידה.