כיום, פועלים מתקני ההתפלה במתכונת תפעול הנקראת "משטר תעו"ז" – עבודה לפי תעריף חשמל המחושב בהתאם לעומס וזמן הצריכה. הצווים אותם דורש השר להפעיל, מהווים היתר להגדיל את היקף הפקת המים המותפלים ליכולתם המקסימאלית, ללא קשר לשעות היום ותעריף החשמל, המשתנה על פי שעות הצריכה במהלך היממה.
בלי קשר לפעולות החירום המיידיות, דורש השר לנדאו כי מייד לאחר הוצאת הוראת ראש הממשלה בנוגע להרחבת מתקני ההתפלה, יתקיים בממשלה דיון מקיף, בו יוחלט על מתכונת הקמת מתקן ההתפלה באשדוד על-ידי חברת מקורות. המתקן, אשר הקמתו מתעכבת מזה חודשים ארוכים, הוא היחידי כיום שמסוגל לספק 100 מלמ"ק בתוך כשנתיים.
השר דורש שבמסגרת דיון זה יאושרו הצעדים להבטחת התנאים הכלכליים שיאפשרו לחברת "מקורות" לממן את ביצוע תוכנית הפיתוח שלה, שהיקפה לחמש השנים הקרובות – מעל שישה מיליארד שקלים (כ-1.2 מיליארד ₪ בשנה), וזאת תוך שמירה על מעמדה הפיננסי של החברה.
לנדאו דורש שהממשלה תאשר תמיכה תקציבית למשק המים, שתמנע את עליית תעריפי המים לצרכן, הצפויה בשל הצמצום בצריכת המים. "לא ייתכן", אמר לנדאו, "כי אזרח אשר נענה לפנייתה של הממשלה וצמצם את צריכת המים שלו, ייאלץ לשלם תעריפים גבוהים יותר על כמות קטנה יותר של מים אותם צורך".
בסיכום ראש הממשלה מישיבת הממשלה שהתקיימה ב-12 בדצמבר 2010 בעניין "הצגת מצב החירום במשק המים ומתווה לפתרונות", מנחה ראש הממשלה את וועדת המכרזים הבין-משרדית להתפלת מי ים לפעול מיידית על מנת להרחיב את היקף ההתפלה של המתקנים.
בנוסף, מנחה ראש הממשלה לפתור את עניין הקמת מתקן ההתפלה באשדוד על-ידי חברת מקורות, ומנחה את ראש רשות המים להציג למשלה עד סוף החודש את הפתרון שהושג בנושא (סיכום ראש הממשלה מצורף כנספח). הנחיות אלו נתקלו בקשיים ובחסמים ביורוקראטיים, ועד היום לא יצאו אל הפועל.
"מצב החירום במשק המים דורש פתרונות מיידים ללא שיהוי. יש צורך בקבלת החלטות ממשלה נחרצות בכל הנושאים האמורים". סיכם השר לנדאו.