ארטישוק בלימון עם פול ירוק: מתכון מיוחד מתוך תחרות שף העמק הראשונה, נערכה במסגרת פסטיבל "טעמים בעמקים" השמיני הנערך השנה חודש שלם. במקום השני זכה אקיל אולוקיה, תושב טבעון, שהכין מנה של לבבות ארטישוק טריים בלימון עם פול אקיל סיפר שנסע במיוחד לשוק תלפיות בבוקר התחרות לקנות ארטישוקים טריים

כלים

חומרים :

2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות

5-6 לבבות ארטישוק

300 גר' פול ירוק

2 תפוחי אדמה חתוכים לרצועות

1/2 כוס שמן זית

חופן שמיר

מיץ מ- 2 לימונים

אופן ההכנה :

את הארטישוקים מנקים מלכלוך ושערות. שמים עליהם מיץ לימון כדי לשמר את צבעם.

מוציאים את הגרעינים מהפולים הגדולים ואת הקטנים משאירים כמו שהם.

מטגנים את הבצל החתוך לרצועות בשמן זית עד להזהבה. מוסיפים את כל שאר החומרים לתוך הסיר. מוסיפים 1/2 כוס שמן זית מיץ הלימון ובסוף מוסיפים את השמיר והמלח לפי הטעם.

שופכים מים עד לכיסוי כל החומרים מביאים לרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים כ- 45 דק' עד לריכוך תפוחי האדמה והארטישוק.