hafganaano

ועדת החינוך של הכנסת דנה היום בפעם השלישית בתקנות בדבר החזקת תרנגולות בתעשיית הביצים. התקנות שמציע משרד החקלאות מאפשרות להחזיק את התרנגולות בכלובי רשת צרים, המקצים לכל תרנגולת שטח קטן מדף משרדי (550 סמ"ר). לולים מסוג זה נאסרו להקמה ב-31 מדינות בעולם. למרות ההתנגדות הגורפת לתקנות מצד ארגוני הגנת בעלי-החיים, מצד מגדלי התרנגולות ומצד חברי הכנסת, מתעקש המשרד שלא לשנותן

כלים

בדיון נכחו חברי הכנסת זבולון אורלב, חנא סווייד, איתן כבל, אלכס מילר, רונית תירוש וחנין זועבי. נציגי הלולנים מחו על כך שהמשרד ממשיך להתעלם מדרישותיהם, ולא נפגש אתם בכל החודשים שחלפו מאז הדיון הקודם. ארגוני הגנת בעלי-החיים ונציגיהם הנבחרים של המגדלים מתנגדים לתקנות, ודורשים תקן שיהלום את הצרכים הבסיסיים של התרנגולות, ושינוי הרפורמה בענף הלול באופן שלא יאלץ את המגדלים הקיימים לפרוש לטובת בעלי הון.

חברי הכנסת אישרו מספר סעיפים כלליים לגבי גידול התרנגולות אך לא התקבלה החלטה לגבי הסוגיה המהותית של כלובי התרנגולות. ח"כ איתן כבל הביע התנגדות להקמת כלובים חדשים, כיוון שמשרד החקלאות טרם העביר את ההשלכות הכלכליות של מהלך זה.

ח"כ כבל: "טרם הועברו לוועדה נתונים בסיסיים לגבי עלויות הקמת הלולים בחלופות השונות, ויותר מכך – מי יממן את הלולים הללו? לא ניתן לדון בתקנות בלי שקיפות מלאה לגבי הנתונים הכלכליים". ח"כ כבל דרש לקבל את הנתונים המלאים עד הדיון הבא, על מנת להימנע ממבוכה בבג"ץ.

עו"ד יוסי וולפסון מ"אנונימוס": "משרד החקלאות מציע להקים בשלב ראשון לולים תת-תקניים, ולשדרג אותם בשלב שני לכלובים מעט פחות צפופים. הנתונים הכלכליים שמסר המשרד מתייחסים רק לשלב הראשון. לא נמסרה העלות המדויקת של השלב השני, שבו לא מוצע סיוע ממשלתי למגדל. לפי ההערכות שנמסרו עד כה, עלות שני השלבים יחד גבוהה מאשר עלות הקמת לולי מעוף".