מספר צוותים של משטרת ישראל פשטו על בית האריזה "גזר שליט", הסמוך לחדרה. שוטרי יחידת הקניין הרוחני של מחוז חיפה במשטרת ישראל, המורגלים בדרך כלל בפשיטות על זייפני מותגי אופנה ואלקטרוניקה מובילים, נאלצים לאחרונה להתמודד עם אתגר חדש ומפתיע: משטחי עץ מזוייפים בתעשיית השינוע החקלאי והתעשייתי
בכוחות מתוגברים, פשטה יחידת הקניין הרוחני של משטרת ישראל על "גזר שליט", אחד מבתי האריזה הגדולים בארץ למיון תוצרת חקלאית, הסמוך לחדרה, והחרימה שלל מסוג חדש עבור חוקרי המשטרה, שכבר ראו כמעט כל סוג אפשרי של זיוף: מאות משטחי עץ מזוייפים המיועדים להפצה.
הפשיטה התנהלה במסגרת מאמץ שמרכזת משטרת ישראל כנגד תעשיית זיופים חדשה, המסכנת לא רק את כיסם של הנפגעים מהזיוף, אלא גם את הסביבה. המשטחים המזוייפים הוטבעו בחותמת של חברת "ט.ש. משטחים", חברה העוסקת במיחזור משטחי עץ לתעשיית ההובלה, ומפעילה מערך למיחזור ואיסוף משטחים בכל חלקי הארץ, המזכה לקוחות המחזירים את המשטחים לשימוש חוזר בזיכוי כספי.
עד לעשור האחרון ולמודעות הסביבתית שהגיעה עימו, תעשיית משטחי העץ התנהלה בצורה הרסנית לסביבה. משטחי העץ, אשר במשק הישראלי נעשה כל שנה שימוש במיליונים מהם, היו נבנים ומשמשים להובלה חד פעמית, ובד"כ היו נשרפים או נזרקים בסיום ההובלה כדי שלא יתפסו מקום באתרי השינוע.
לפני כעשור, החליטה חברת ט.ש משטחים, הממוקמת במזכרת בתיה, לנקוט בגישה שונה, משיקולי עסקים ואיכות הסביבה. החברה, אחת הגדולות בתחומה בישראל, השיקה את שיטת "המשטח הירוק" ועוד והחלה לבנות משטחים חזקים ואיכותיים יותר, המיועדים לשימוש רב פעמי, ובכך להקטין את כמות העץ שנעשה בו שימוש ולמנוע כריתת עץ מיותרת. החברה, כיום החברה, אחת הגדולות בתחומה בישראל, העובדת עם לקוחות גדולים כגון אגרקסקו, תנובה ומשרד הביטחון, העניקה ללקוחות זיכוי כספי ניכר תמורת החזרת המשטחים, אותם שיפצה באופן איכותי והחזירה לשימוש נוסף, ובכך פתחה מערך מיחזור משטחי עץ, בו בכל משטח נעשה שימוש רב פעמי במקום חד פעמי.
החברה הקימה מערך איסוף בכל חלקי הארץ, רכשה מספר משאיות והחלה לאסוף את "המשטחים הירוקים" שבנתה מלקוחות בכל קצוות הארץ. המשטחים, שזוהו ע"פ חותמת מיוחדת שהוטבעה על כל אחד מהם, נאספו לשיפוץ ולשימוש חוזר, והלקוחות קיבלו זיכוי כספי על כל משטח שהוחזר.
אלא שלאחרונה, מישהו החליט לתפוס טרמפ על שיטת המיחזור של ט.ש משטחים. "פתאום התחלנו לקבל בחזרה מלקוחות משטחים עם החותמת שלנו, אבל מדובר במשטחים שלא אנחנו ייצרנו". מספר ניסים ברנס, מנכ"ל ט.ש משטחים "החברה מייצרת משטחים איכותיים, במיכון מהמתקדמים בעולם אבל המשטחים שהתחילו לחזור אלינו, עם החותמת שעליה סימן המסחר שלנו, היו משטחים מזוייפים מאיכות ירודה מאוד, שהתפרקו לנו בידיים. בשום פנים ואופן לא יכולנו לעשות במשטחים האלו שימוש חוזר, בחלק מהמקרים העץ הרקוב והישן התפרק עוד בזמן ההובלה הראשונה וגרם נזק. נאלצנו לשלם ללקוחות את דמי הזיכוי שאנחנו מחוייבים להחזיר על כל משטח עם חותמת ט.ש, ולהיפטר מהמשטחים המזוייפים, תוך כדי ספיגת הפסד כספי ניכר. ואז, המשכנו לקבל עוד ועוד משלוחים של משטחים מזוייפים כאלה."
ט.ש משטחים החליטה לצאת למערכה, שתקבע אולי לא רק את עתיד החברה, אלא גם את עתידה של תעשיית מיחזור המשטחים הצעירה והירוקה. לאחרונה שכרה החברה את שירותיהם של 7 משרדי חוקרים פרטיים ושלושה משרדי עורכי דין, במטרה לנהל מלחמת חורמה שכוללת איסוף מודיעין ותביעות אזרחיות ופליליות כנגד כל הגורמים המעורבים בזיוף המשטחים הממוחזרים, שגרמו עד עתה נזק כלכלי וסביבתי המוערך במאות אלפי שקלים.
הפשיטה בבית האריזה "גזר שליט" היתה פשיטה אחת מבין מספר פשיטות המתוכננות במסגרת מבצע שמנהל מדור הקניין הרוחני במשטרת ישראל, בסיוע החוקרים הפרטיים המופעלים ע"י ט.ש. משטחים, במטרה לבלום את מגיפת המשטחים המזוייפים ולהגיע אל העומדים מאחורי הזיוף.