הנאמן, עו"ד ישי בית-און, ביקש למנות את רו"ח אבי לוי, והכלכלן אילן קלמנוביץ', בהמשך להחלטות קודמות של השופטת אלשיך. בשבוע שעבר, נענתה השופטת אלשיך לבקשתו של עו"ד בית-און, וקיבלה את עמדתו בדבר סמכויות החקירה המוקנות לבעל תפקיד בהליכי חדלות פירעון.
קבוצת דטה חוק ומשפט, באמצעות עו"ד אייל רוזובסקי ממשרד צלרמייר, פילוסוף, רוזובסקי, צפריר טולדנו ושות', לא נענתה לדרישת עו"ד בית-און לאפשר למומחים לבדוק את ספרי החשבונות של החברה. ביום שני בבוקר, משהגיעו המומחים ועו"ד בית-און למשרדי דטה חוק ומשפט, לא איפשרו להם עובדי החברה, בהנחיית עורכי הדין שלהם, להיכנס למשרדים.
בעקבות כך, הגיש עו"ד בית-און בקשה דחופה לבית המשפט, לחייב את הקבוצה לבצע את החלטות בית המשפט ולהימנע מהליך של בזיון בית משפט. בהחלטתה, קובעת השופטת אלשיך כי משנקבע כי הלכה למעשה אנשי הקבוצה לא רק חשודים אלא בפועל מחזיקים בכספים השייכים לקופת פשיטת הרגל, הרי שאין כל צורך בהליך עיקרי חדש כלשהו ליישום בקשותיו של הנאמן במסגרת סמכויות החקירה המוקנות לו.
להערכת עו"ד בית-און, בקבוצת דטה חוק ומשפט נחבאים סכומי כסף גדולים, וזו הסיבה בגינה הוא הוציא מכתב דרישה על סך של 23 מיליון ₪, סכום הקרן בלבד. לדברי בית-און, זהו חלק יחסי בלבד מהכנסות החברות מאז 1999. על פי ההערכות שביצע- הכנסות החברות בשנים 2000-2007 נאמדות בלפחות 60 מיליון ₪.
זהו גלגול נוסף של פרשיה העוסקת בהעברת הפעילות והנכסים של חברת lawdata שהייתה בבעלות יוסף סייג, פרקליט לשעבר, לחברת "דטה חוק ומשפט בע"מ". סייג נקלע להליכי חדלות פירעון ועו"ד בית-און התמנה כנאמן לנכסיו. עו"ד בית-און העלה טענות בדבר האורח הפסול בו ניהל סייג את עסקיו באמצעות חברת lawdata וטען לחציצה מלאכותית בין סייג לבין החברה, שנועדה להעביר את נכסי החברה ופעילותה ללא כל תמורה למי שהיה באותה עת שותף עסקי של סייג.
לאור זאת, ביקש עו"ד בית-און כי בית המשפט יעשה שימוש בסעיף 96 לפקודת פשיטת הרגל, המבטל כלפי הנאמן הענקת נכסים של מי שנעשה פושט רגל, ויבטל את עסקת העברת נכסי ופעילות lawdata לדטה חוק ומשפט בע"מ. חברת "דטה חוק ומשפט בע"מ", טענה מנגד טענות סף שונות, ביניהן הטענה כי סייג ניהל את פעילותו הכלכלית באמצעות חברה שהיא כידוע ישות משפטית נפרדת, ולכן אין תחולה לפקודת פשיטת הרגל אלא לכל היותר מדובר בסכסוך אזרחי בין שתי חברות.
בית המשפט קיבל את טענותיו של עו"ד בית-און וקבע כי הוכחה תשתית עובדתית של התנהלות בחוסר תום לב משווע על חשבון נושיו של סייג. "די בכך כדי לקבל הלכה למעשה את לב בקשתו של הנאמן ולקבוע כי העניין הולם בירור בבית המשפט של חדלות פירעון ומן התשתית העובדתית שלו עולה בבירור, ובהתבסס על ממצאים שיפוטיים חלוטים, תמונה על העברה - ולמעשה הברחת נכסים פסולה, בשיתופה הפעיל של המשיבה".
השופטת אלשיך, קיבלה באחרונה את עמדת עו"ד ישי בית-און, המשמש כנאמן לנכסי החייב יוסף סייג, דחתה את כל טענות הסף שהמשיבה - חברת דטה חוק ומשפט בע"מ - העלתה כנגדו, ופסקה כי המשיבה תשלם לעו"ד בית-און הוצאות ושכר טרחת עו"ד בסכום חריג של 120 אלף ₪. זאת, בין היתר, מאחר שפעלה בחוסר תום לב ולאור העובדה שטענותיה נמצאו לא נכונות וניסיונה לחסום את עו"ד בית און, שוב ושוב, בטענות סף.
בהחלטתה מהשבוע שעבר, חייבה אלשיך את המשיבים לשלם לעו"ד בית-און סכום נוסף של 60 אלף ₪. עו"ד בית-און ידוע במומחיותו בתחום כינוסים, פירוק, שיקום חברות ופשיטות רגל. בין הצלחותיו: שיקום חברת הבנייה ט.ש.ת, שיקום חברת שלטי החוצות נור, כינוס נכסי היהלומן אלון מוסאיוף ופירוק שקט של חברת האלומיניום הגדולה מיפרומאל. בשבוע שעבר מונה עו"ד בית-און לכונס בפרוייקט נדל"ן ברמת גן.